Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Доля Кінаха вирішиться майбутнього вівторка

Четвер, 24 травня 2001, 12:17
29 травня Верховна Рада України голосуватиме щодо кандидатури Анатолія Кінаха. 226 голосів необхідно для того, щоб дати згоду на призначення президентом Кучмою нового прем'єр-міністра. Якщо його не затвердять, президент може запропонувати нову кандидатуру, або зробити Кінаха виконуючим обов'язки.

За ухвалення постанови про дату розгляду питання щодо прем'єра проголосували- 310 депутатів, ніхто не голосував проти та не утримався. Не голосували 87 депутатів - фракції "Батьківщина", Українського Народного Руху, переважна більшість Народного Руху України.

Фракція УНР виступила із спеціальним зверненням до фракцій Народного Руху, "Батьківщини", "Реформи-Конгрес" і позафракційнних депутатів, де просить їх підтвердити позицію щодо відмови у формуванні нового уряду.

Ігорю Юхновському доручено оприлюднити у парламенті загальну позицію фракцій, чому вони відмовляються голосувати за будь-яку кандидатуру на посаду прем'єра, за винятком Віктора Ющенка.

Фракція УНР вважає за необхідне узгодити загальну позицію поведінки у Верховній Раді в день голосування з кандидатури на пост прем'єра.

Поки на підтримку Кінаха висловилися лідери Демсоюзу, Трудової України, СДПУ(о), НДП, Регіонів. Соціалісти готові голосувати за будь-яку кандидатуру, оскільки, на думку Мороза, будь-який прем'єр в нинішніх умовах не змінить ситуацію.

Вранці Кінах зустрівся з представниками "трудовиків" та "регіонів", і залишився дуже задоволеним результатами перемовин, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Тим часом, Верховна Рада черговий раз провалила питання про імпічмент, не набравши необхідну кількість голосів за внесення до порядку денного проекту постанови щодо ініціювання питання про відсторонення президента Кучми з поста в порядку імпічменту і створенні спеціальної тимчасової слідчої комісії.

За таке рішення проголосували 200 депутатів, проти - 30, не голосували - 129. Проти і не брали участі в голосуванні група "Трудова Україна", фракції СДПУ(о), партії "Демсоюз", групи "Солідарність", "Регіони України", фракції Партії зелених, НДП і "Яблуко".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...