Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко буде лоббістом... Кінаха
Перед правими фракціями

Четвер, 24 травня 2001, 12:58
Віктор Ющенко пообіцяв кандидату на посаду прем'єра Анатолію Кінаху допомогти у переговорах з правими і переконати їх голосувати за Кінаха. Таку інформацію повідомив журналістам лідер фракції "Демсоюзу" Олександр Волков.

Волков сказав, що таку обіцянку Ющенко дав, коли до нього у лікарню приїздив Кінах. "Я завжди казав, що Ющенко мудра людина і у нього велике політичне майбутнє", - сказав Волков. За його інформацією, у Кінаха вже є 210 "твердих" голосів. Але лідер "Демократичного союзу" не став уточнювати, яких саме фракцій, передає кореспондент УП з Верховної Ради.

"У нього спитайте (звідки голоси – УП). Не я ж веду переговори. Якби я вів, уже було б триста", сказав Волков. Депутут впевнений,, що в інтересах правих підтримати Кінаха. "Жалко буде, якщо, як то кажуть, здорового глузду у правих не буде", оскільки, заявив Волков, "праві можуть і не отримати урядові портфелі, і втратити більшу частину своїх комітетів".

Рішення фракції Українського народного Руху не підтримувати нікого, крім Ющенка, Волков відкоментував з фірмовим красномовством: "Почекайте, чек ще не черевики, завтра ситуація зміниться". "Головне, щоб Кінах пройшов, і у нас був нормальний, законний уряд".

Також Волков дав зрозуміти, що Кінах поки сам не знає, кому які міністерські портфелі він може запропонувати – кандидат Кучми "ще не провів переговори з президентом, він не знає, який пакет йому буде відданий, щоб він міг запропонувати його деяким фракціям або партіям". Тому і очолюваний Волковим "Демсоюз" ще не консультувався з Кінахом. Сам же Волков висловив побажання, щоб кадрові пропозиції до кандидата в прем'єри формувалися в залежності від чисельності фракції.

Фракція партії "Демократичний союз" з 28 членами є четвертою за чисельністю у Верховній Раді після комуністів, "Трудової України" і СДПУ (о). У травні Волков заявляв, що партія хотіла б отримати міністерство з питань надзвичайних ситуацій і міністерство охорони здоров'я.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...