"Гонгадзе і наркокіллери"
Потебенько підтверджує легенду

Четвер, 24 травня 2001, 16:22
Гонгадзе вбили хулігани-наркомани. Прихильником цієї версії услід за шефом МВС Смирновим став генпрокурор. Це Потебенько дав зрозуміти в Одесі, де він з'явився перед пресою після кількох місяців забуття.

Розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе "йде по правильному шляху", сказав Потебенько і додав: "Я реально відношуся до інтерв'ю (міністра внутрішніх справ Юрія Смирнова про розкриття вбивства журналіста), яке було опубліковане, і схилений об'єктивно його оцінювати".

Як говорить Потебенько, є досить доказів для розкриття цього злочину. "Ми вважаємо, що йдемо по правильному шляху, і буде розкритий не тільки злочин, але і обставини, при яких він був скоєний", - передає одеські обіцянки генпрокурора Інтерфакс-Україна. "Що стосується деталей, завтра ми скажемо деякі в Верховній Раді України, але також не все, оскільки це таємниця слідства", - сказав він.

Існує інформація, що крім Потебенька прийти до парламенту в п'ятницю пообіцяв і міністр внутрішніх справ Смирнов.

Читайте також:

Джига і наркомани. Заступник Смирнова йде далі свого шефа
Микола Джига заявив, що в день вбивства двоє невідомих запропонували підвезти Георгія Гонгадзе на своїй машині. Як виявилося, вони були наркоманами і шукали наркотики, а не знайшовши їх, спробували пограбувати Гонгадзе...

У вбивстві Георгія Гонгадзе немає політичного мотиву?
Вбивство журналіста Георгія Гонгадзе розкрите, слідство має в своєму розпорядженні комплекс доказів, в тому числі природних, які свідчать про те, що цей злочин носив випадковий характер і був скоєний з хуліганських мотивів, заявив міністр внутрішніх справ Юрій Смирнов. На це різко прореагував Микола Обиход, заступник генпрокурора: "Такі висновки не входять в компетенцію міністра".

"Циклоп" – смертельно хвора людина"
Кримінальну справу розслідує Генеральна прокуратура, а СБУ проводить оперативно-пошукові заходи, "тому виникає питання, чому керівник МВС коментує цю справу?", - запитує Олександр Жир. "Я так розумію, що якщо боляче, то можна свідчити будь-яку, лише б зробили укол", - пояснює свідчення "Циклопа" Володимир Філенко.

Прокуратура і МВС остаточно збилися з нот
Генпрокуратура повідомила, що заява міністра Смірнова про розкриття вбивства Гонгадзе є передчасною. Тим часом депутати пишуть депутатський запит про притягнення керівника МВС до відповідальності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування