Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах-оптиміст

Четвер, 24 травня 2001, 18:31
Кандидат на посаду прем'єр-міністра Анатолій Кінах зустрічається з фракціями і роздає реверанси направо і наліво. Особливо на ліво. Останню його заяву про необхідність "дуже істотно переосмислити" умови співпраці з Міжнародним валютним фондом - явний сигнал комуністам, з якими він зустрічається за графіком наступного понеділка.

Заяву цю, щоправда, не треба тлумачити, як однозначний відкат, але його слова про те, що умови співпраці України з МВФ повинні "безумовно, відображати наші національні українські пріоритети і спиратися на об'єктивні економічні, соціальні і ринкові закони" можна розцінювати по-різному. Комуністам, якщо вони захочуть, це може сподобатися. У випадку, якщо КПУ все ж таки зважаться підтримати Кінаха, просторікування про "національні інтереси" цілком може послужити виправданням.

Однак, Кінах готовий працювати і виконуючим обов'язки глави уряду, якщо парламент не затвердить його кандидатуру на посаді прем'єра, а президент Леонід Кучма запропонує йому пост в.о. В інтерв'ю журналістам він все ж висловив надію, що цього не трапиться, і "Україна отримає "уряд без префікса "в.о.".

Кінах переконаний, що виконуючий обов'язки начолі уряду може призвести до "дуже небезпечної ситуації" через зростання недовіри до України з боку міжнародного співтовариства. Це призведе і до ускладнення взаємовідносин між парламентом і урядом.

Після зустрічей в четвер Кінах продовжує вірити в своє затвердження на посаді глави уряду. Він не втратив оптимізму після консультацій з представниками груп "Регіони України", "Трудова Україна" і фракції Соцпартії "Лівий центр".

І все ж Кінах охарактеризував, як "дуже неоднозначну" ситуацію із ставленням до нього парламентських груп і фракцій. Стверджувати зараз, що його кандидатура буде підтримана, було б, "як мінімум, неетично і не серйозно", говорить Кінах.

Останні, з ким зустрівся наразі Кінах, - соціалісти, яких задовольнив результат зустрічі. Вони також поки що обережні і збираються ухвалити рішення про голосування на засіданні політвиконкому партії у понеділок.

Якщо зважати на слова секретаря політвиконкому СПУ Юрія Луценка, на зустрічі Кінах виявив готовність до компромісу "в двох принципових питаннях". Зокрема, він готовий сформувати за участі представників СПУ спеціальну державну комісію з перевірки порядку формування житлово-комунальних тарифів.

Кінах також погодився з позицією фракції щодо недопущення порушення Конституції в частині продажу землі до ухвалення Земельного кодексу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Цієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: