Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ухвалена нова редакція закону про референдум з пропозиціями президента

Четвер, 24 травня 2001, 19:02
Верховна Рада України в четвер ухвалила нову редакцію закону "Про всеукраїнський референдум" з пропозиціями президента. З 19 пропозицій Леоніда Кучми профільний комітет врахував 12.

"За" проголосували 279 депутатів.

Парламент погодився з пропозицією президента про те, що всеукраїнський референдум може проводитися не тільки з питання про внесення змін до Конституції, про зміну території України і про визнання недійсним певного закону або окремих його положень, а на нього можуть також виноситься й інші питання, передбачені Конституцією і законодавством.

При цьому парламент не погодився з пропозицією президента і залишив в старій редакції статтю про обмеження із проведення всеукраїнських референдумів.

Таким чином, на всеукраїнський референдум може виноситися тільки одне питання, референдум не може проводитись в умовах військового або надзвичайного стану і протягом трьох місяців після його скасування, а також протягом 1 року після проведення всеукраїнського референдуму.

За пропозицією глави держави парламент виключив з тексту закону статтю про заборону проведення протягом 5 років всеукраїнського референдуму з питання, яке раніше виносилося на нього.

Депутати також врахували пропозицію президента, записавши в тексті закону положення про можливість присутності представників ініціативних груп з всеукраїнського референдуму і збори громадян в приміщенні дільничних комісій під час проведення голосування.

За пропозицією глави держави, в новій редакції закону також записано, що рішення про встановлення результатів всеукраїнського референдуму може бути оскаржене у Верховному суді в термін, визначений Цивільно-процесуальним кодексом України.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування