Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Федур іншого і не чекав

П'ятниця, 25 травня 2001, 12:15
"Нічого нового і цікавого нам не повідомили. Я і не розраховував почути щось інше", - заявив по закінченні виступу в парламенті генпрокурора та міністра внутрішніх справ адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур. Головне у цій інформації, на його думку, те, що і Потебенько, і Смирнов "визнали, що інформація про розкриття справи є передчасною".

Федур, як і раніше, вважає, що "розслідування не просувається вперед" і "не буде розкрито найближчим часом". Однак він висловив нову думку, про те, що його, "певною мірою, влаштує те, що вони закінчать розслідування цієї справи хоч якимось чином". Адвокат говорить, що тоді він зможе ознайомитись з матеріалами справи, які зараз недоступні для потерпілих та їх адвокатів.

Однак, імовірно, справі не загрожує "швидке розкриття". Андрій Федур говорить, що дуже "важливо, що розслідуються різні версії, а не одна, про яку говорив раніше пан Смирнов".

До того, що "наркоманська" версія є найбільш вірогідною, Федур ставиться дуже скептично: "сьогодні рано говорити про те, яка версія є найбільш перспективною".

"Я сам був слідчим прокуратури з особливо важливих справ і можу навести приклади, коли слідство відпрацьовує версію, яка є найбільш вірогідною, а в результаті розслідування вона не знаходить свого підтвердження. А вбивство розкривається за тими версіями, які не сприймалися серйозно і не відпрацьовувалися", - сказав Федур журналістам.

"Важко повірити, що це зробили наркомани. Для чого їм було відсікати голову, ховати це тіло. І ще одне. Я спочатку чув (я ще не був адвокатом Лесі Гонгадзе) як говорили, що "тіло знайдене під Києвом". Я, між іншим, так це і сприймав поки не сів у машину і не з'їздив туди сам. Це, до речі, від Києва 140 кілометрів. Яке ж це "під Києвом"? Якщо порівнювати з Латинською Америкою..."

Єдина нова інформація для Федура – знайдений в машині грунт з
Таращі. Адвокат говорить, що ця заява Потебенька "здивувала його як адвоката". "Якщо це дійсно так, то цю інформацію не мав права оприлюднювати генпрокурор", - сказав Федур.

Адвокат Лесі Гонгадзе прокоментував також і план поховання тіля, який ніби знайшла міліція: "Що стосується цього плану... Я думаю, що цей план буде існувати лише до того часу, поки його не продемонструють людям. На мій погляд, це абсурд. Я скажу делікатно, що це є надзвичайним припущенням, що це є саме план поховання Георгія Гонгадзе".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування