Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Про користь лікарняних
У Ющенка проявився характер

П'ятниця, 25 травня 2001, 16:21
Ющенко буде агітувати праві фракції за Кінаха із таким же завзяттям, як Кучма просив "олігархічні фракції" підтримати самого Ющенко. І не більше.

Звільнений і хворіючий прем'єр з'явився на людях у театрі Франка – там в п'ятницю святкували 10-річча Національного банку України, шість з яких припадають на головування Ющенка. Прем'єр під'їхав одночасно з Плющем, але, схоже, вони не домовлялися, бо, коли вийшли зі своїх машин, довго і смачно цілувалися. Після цього менш активно Ющенко цілувався з віце-спікером Гавришем і нинішнім головою НБУ Стельмахом. Ну а першому віце-прем'єру Єханурову дістався лише один поцілунок від нинішнього шефа. Потім Ющенко пішов до преси.

Як зізнався прем'єр, під час зустрічі з Кінахом він дав своєму імовірному наступнику декілька "порад". Перше – необхідність "консолідації сил, які б взяли відповідальність і забезпечили вихід" з "політичної криза, яка сьогодні плавно перейшла в урядову кризу". "Вона з розумінням сприйнялася Анатолієм Кириловичем". По-друге, Ющенко "зробив акцент на всі проблеми, які вимагають негайної реакції влади".

Головна ж проблема Кінаха у нинішній момент – дефіцит голосів для затвердження прем'єром – не знайшла у Ющенка пристрасних поривів допомогти в її розв'язанні. "Агітувати за Кінаха він не буде", - пояснила плутану мову прем'єра його речниця Наталія Зарудна.

Сам Ющенко сказав, що праві фракції "персонально до Анатолія Кириловича не мають великого непорозуміння". (Вони могли б принести Кінаху від 54 до 80 (з "Батьківщиною") голосів.) Але ж "є складності, які знаходяться в політичній площині". При цьому він послався на рішення, які були прийняті цими партіями на з'їздах і нарадах, і які "зобов'язують до певного типу поведінки, стилю поведінки, звужують маневри". Тобто ну не можуть партії заради Кінаха наступити на горло своїй же обіцянці не підтримувати нікого, крім Ющенка.

Тому прем'єр просто порадив Кінаху "базувати свою платформу на демократичних силах без всяких попередніх умов з жодною зі сторін і провести консультації з кожним із лідерів (проющенківських) фракцій".

З таким же успіхом Кучма радив Ющенку, коли над ним скупчувалися хмари, іти і домовлятися зі всіма "олігархічними" фракціями, щоб "уряд спирався на підтримку парламенту". Тепер тією ж монетою прем'єр відплатив кандидату Кучми.

Однак до вівторка у Кінаха ще є шанс домовитися і не йти на поклін до комуністів (якщо праві будуть вірні своєму слову). За словами Зарудної, на вихідних Ющенко буде на дачі поратися в городі. Так що беріть, Анатолію Кириловичу, сапку, лопату, саджанці, і, Обухівською трасою півгодини їзди від Києва…

Читайте також:

"Кінах прохідний на 90"%. Тепер слово "торгашам"
Лексика Кучми у переддень визначення долі Кінаха набагато жорсткіша, ніж за часів зміщення Ющенка. "Гарант" назвав ціну голосування щодо Кінаха – воно покаже, "хто в парламенті відстоює національні інтереси, а хто – інтереси кланів".

Ющенко буде лоббістом... Кінаха. Перед правими фракціями
Віктор Ющенко пообіцяв кандидату на посаду прем'єра Анатолію Кінаху допомогти у переговорах з правими і переконати їх голосувати за Кінаха. Таку інформацію повідомив журналістам лідер фракції "Демсоюзу" Олександр Волков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування