"Солідарність" підтримає Кінаха, хоч має "певні зауваження"

П'ятниця, 25 травня 2001, 17:23
Після зустрічі з претендентом на посаду прем’єр-міністра Анатолієм Кінахом лідер "Солідарності" Петро Порошенко заявив, що депутатьска група "готова підтримати уряд".

"Сьогоднішня зустріч з Анатолієм Кінахом відбулася у достатньо конструктивній формі. Діалог був відкритим і відвертим. "Солідарність" готова підтримати уряд, який за ініціативи президента та підтримки парламенту сформує Анатолій Кінах, і співпрацювати з ним за умови регулярних консультацій з парламентом, зокрема, з нашою депутатською групою, щодо узгодження принципових питань політичної лінії уряду стосовно впровадження реформ.

Ми, як і раніше, заявляємо, що не висуватимемо жодних кадрових умов, однак глибоко переконані в тому, що група має серйозний кадровий потенціал. Якщо новий прем’єр звернеться до нашої депутатської групи, нам є кого делегувати до складу уряду. Ми готові підставити плече новому Кабінету міністрів".

Порошенко повідомив, що у них з Кінахом "відбулася досить конструктивна дискусія з приводу змін, які сьогодні необхідні щодо підтримки вітчизняного товаровиробника у сфері оподаткування; обговорена позиція стосовно ухвалення концепції Податкового кодексу, який має бути спрямований на лібералізацію податкового законодавства".

Водночас лідер "Солідарності" сказав, що у них "існують певні зауваження до Анатолія Кінаха з тактичних питань співробітництва". "Однак, я гадаю, що з цього приводу ми зможемо знайти компроміс", сказав він, не уточнивши, що мав на увазі.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування