Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оттаву закликають підтримати реформи в Україні

Субота, 26 травня 2001, 20:27
Ottawa pressed to back Ukraine reforms

Опозиційний лідер Олександр Мороз закликав Оттаву і канадську діаспору натиснути на українську владу задля імплементації фундаментальних економічних і демократичних реформ.

Мороз, поміркований лівий, який очолює українську соціалістичну партію, говорить, що без таких реформ в його країні остаточно зміцниться авторитаризм.

"Без демократії неможливо провести жодні ефективні зміни в Україні для поліпшення життя людей", - сказав він в інтерв'ю. "Демократія життєво необхідна. Без демократії ми не будемо мати дійсно незалежну країну. Одне залежить від іншого." Він сказав, що українці кожного дня думають про те, як вижити, і щоб розбудити їх від політичної апатії, необхідні "радикальні, фундаментальні зміни у системі".

Мороз, який зараз знаходиться у Північній Америці для консультацій з проблеми прав людини, сказав, що Оттава може допомогти у демократизації, висловлюючи свою позицію в різних міжнародних організаціях, таких як ООН і ОБСЄ.

Мороз широко сприймається як один з найменш корумпованих українських політиків. Він - ключова фігура у політичній кризі, в якій замішаний вбитий журналіст, що часто критикував керівництво президента Кучми.

Мороз оприлюднив аудіокасети, які ніби пов'язують Кучму із зникненням і вбивством журналіста Георгія Гонгадзе. Плівки, які Кучма називає підробкою, кажуть, що президент наказав своїй службі безпеки викрасти Гонгадзе.

Кілька тижнів тому міністр внутрішніх справ України Юрій Смирнов сказав, що Гонгадзе вбили два карні злочинці наркомани, яких також було убито, і що у замовленні на вбивство підозрюється глава воровської шайки. Смирнов сказав, що вбивство Гонгадзе нічого не має спільного з політикою і було простим карним злочином.

Мороз сказав, що пояснення влади дегенерувалися в трагікомедію. "Повна комедія, це фарс, що силовики брешуть до такої міри. Вони зараз намагаються, щоб їх не затисли у кутку".

Кучма дав відсіч спробам опозиції і міжнародних організацій розпочати незалежне розслідування у справі Гонгадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування