Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

85% радять Кучмі піти у відставку

Понеділок, 28 травня 2001, 14:39
85% висловилися за відставку Кучми з 12:15 до 14:30, за дві години понеділка, протягом яких навпроти метро "Хрещатик" стояла урна для голосування "вуличного референдуму" щодо недовіри президенту. Не радять Кучмі писати заяву про відставку 10%.

Участь в голосуванні взяли 119 осіб. Друге питання "вуличного референдуму", яке пропонує запровадити в Україні європейську модель влади, підтримали 83%, не підтримали – 12%. 5% бюлетенів визнані недійсними.

Вже після голосування організатором "референдуму" представник муніципальної міліції пред'явив протокол про адміністративне правопорушення, яке полягало в "проведенні несанкціонованого мітингу".

Крім того, перед цим міліція спробувала перешкодити проведенню вуличного референдуму про добровільну відставку президента Кучми. Як повідомив УП координатор акції Олег Хавич, приблизно в 13.40 до учасників акції на Хрещатику підішли близько 20 працівників міліції. Міліція оточила їх кільцем, заважала телекамерам знімати. У цей час люди в цивільному зірвали гасла, забрали кабінку для голосування. Кремезна жіночка намагалася вирвати урну, але ініціаторам референдуму вдалося її відвоювати.

До цього події розвивалися так. Спочатку до учасників акції підійшли міліціонери і поцікавилися, чи є в них заявка на проведення акції. "З нашої точки зору, це не мітинг і не демонстрація, а тому дозволу на проведення референдуму не треба. Вони заявили, що якщо заявки не буде, нас заберуть у відділення і відберуть все, що є", - розказав Хавич. Ініціатори акції вирішили формально подати заявку, в 13.15 її опустили в ящик мерії.

Людина в цивільному, який назвався заступником начальником міської міліції, попередила його про те, що буде складений протокол про адміністративно-правове порушення.

Поруч з кабінкой для голосування були розміщені лозунги - "Гудбай, містер президент!" і "Референдум починається тут". На інформаційному стенді під лозунгом "Стабільність" були фотографії президента і його оточення.

З іншого боку під лозунгом "Прогрес" були фото Віктора Ющенка, Олександра Морозу і Юлії Тимошенко, а також підпис "Єдина невикористана можливість - референдум!". Людям видаються бюлетені, в яких скорочені версії двох питань антипрезидентського референдуму.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування