До передвиборного блоку Плюща увійдуть НДП, Аграрна партія і Партія Регіонів України

Понеділок, 28 травня 2001, 16:57
Блок політичних сил центристської орієнтації повинен бути зареєстрований вже у вересні-жовтні цього року, щоб почати "де-юре" роботу з підготовки до парламентських виборів, вважає голова Верховної Ради Іван Плющ.

На його думку, основу такого блоку повинні скласти Народно-демократична партія, Аграрна партія і Партія регіонів України.

"Це три стовпи, які можуть бути основою, фундаментом для формування центристського блоку демократичних сил", - передає слова спікера Інтерфакс-Україна. При цьому Плющ зазначив, що такий блок буде відкритий для всіх інших партій демократичної спрямованості.

При цьому він зазначив, що питання про того, хто може до нього приєднатися - це питання майбутніх консультацій і переговорів. Відповідаючи на питання журналістів, спікер заявив, що "не втрачає надії" на те, що в складі цього блоку буде і прем'єр-міністр Віктор Ющенка.

Плющ хоче, щоб сьогодні ім'ям Ющенка "не спекулювали", зазначивши, що нинішній прем'єр "повинен розуміти, що політика - справа надзвичайно серйозна".

Іван Плющ підкреслив необхідність підтримки діючого президента Кучми. Він охарактеризував його як президента-реформатора, підкресливши, що не бачить сенсу в тому, щоб "відмежовуватися" від Кучми.

Раніше повідомлялося, що спікер ВР Іван Плющ і прем'єр-міністр Віктор Ющенко проводили консультації щодо створення єдиного передвиборчого блоку. Прем"єр виступає за створення широкої коаліції політичних сил. Голова парламенту проінформував про хід консультацій президента.

Вже кілька місяців тривають консультації між прем'єром і правими партіями, які мають намір об'єднатись в єдиний виборчій блок. Вже сьогодні об'єднатись "під Ющенка" готові НРУ, УНР, Реформи і Порядок, КУН та інші праві партії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News