Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скандал триває: Гайсинський не виключає, що Замковенка можуть посадити...

Понеділок, 28 травня 2001, 17:29
Прокурор Києва Юрій Гайсинський називає карну справу, порушену за фактом недбалості, допущеної працівниками Печерського районного суду Києва, "безпрецедентною".

Гайсинський заявляє, що має підстави підозрювати, що голова Печерського райсуду Микола Замковенко "знайшов шлях ухилиться від перегляду рішень суду". За словами прокурора, вироки, винесені суддею Замковенком, не передавалися до касаційної інстанції для оскарження в Київський міський суд більше 3-х років. "Такого зухвалого ігнорування вимог закону в прокурорсько-слідчій практиці не було", - підкреслив він.

Прокурор нагадав, що 23 травня в кабінеті Замковенка було проведено обшук, санкціонований виконувачем обов'язків генпрокурора. "Іншого шляху як примусового вилучення справ і направлення їх до Київського міськсуду не було, і ми ухвалили це рішення, обравши карно-процесуальний шлях встановлення справедливості", - сказав Гайсинський.

Гайсинський стверджує, що будь-якого зв'язку між рішенням, ухваленим Замковенком у відношенні Юлій Тимошенко і порушенням карної справи за фактом недбалості, немає. "Зв'язок тільки хронологічний і випадковий", - підкреслив він.

У карній справі крім Замковенка ніхто не фігурує, повідомив прокурор. "Йдеться про справи, за якими вирок виносився особисто Замковенком", - цитує слова Гайсинського Інтерфакс-Україна. "Наша задача - або відкинути підозри або їх підтвердити", - сказав він, повідомивши, що якщо будуть підтверджені "всі дані, то карна справа буде порушена відносно самого судді". (Порушити кримінальну справу проти судді має право тільки генпрокурор - УП).

Відповідаючи на питання журналістів, чи буде у відношенні судді обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд або арешту, Гайсинський повідомив, що в цей час це питання не розглядалося, однак прокуратура цього не виключає. "Перевірка справ вже почалася, і Замковенко буде обов'язково допитаний як свідок", - зазначив прокурор.

За словами Гайсинського, попередні результати у справі будуть отримані після проведення відповідних експертиз. "Існує підозра, що вироки були виготовлені пізніше, ніж оголошені", - підкреслив він, додавши, що результати експертиз "з'являться за місяць".

Читайте також:

Прокуратура проти судді Замковенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...