Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз розколов опозицію?

Вівторок, 29 травня 2001, 14:02
Рішення Соцпартії голосувати за Кінаха "не сприятиме зміцненню опозиції" вважає лідер "Батьківщини" Олександр Турчинов. Таке голосування "поставило серйозний знак питання над єдністю опозиції". "Це рішення буде серйозно обговорюватись в об'єднаній опозиції", сказав він журналістам, відповідаючи на запитання УП.

"Він (Мороз- УП) голосував разом з оточенням президента, разом з кланом Суркіса-Медведчука, з Волковим і компанією, і я переконаний, що своїм голосуванням він працював на їх інтереси, інтереси режиму", каже Турчинов.

Коментуючи аргументи Мороза на користь цього голосування, Турчинов сказав, що "мотивацію, щоб пояснити свої не зовсім послідовні дії можна знайти завжди". Він вважає, що Мороз діяв для "вирішення якихсь локальних проблем, і поставив під сумнів серйозну перспективу нашої країни, посилив своїми діями режим."

У свою чергу Тарас Чорновіл вважає, що позиція Мороза при голосуванні "ніяким чином не може призвести до розколу опозиції". "В нас була різна позиція по референдуму всередині опозиції, і ми не розкололись, і вистояли. Так що це рішення теж не вплине на єдність опозиції".

Коментуючи аргументацію Мороза, Чорновіл сказав, що "мотивація викладена дуже струнко, і в принципі, з позиції самої соцпартії і їхніх ідеологічних напрямків її зрозуміти можна, але якщо розглядати якусь загальну принциповість, то я б не сказав, що тут соцпартія остаточно дотрималась своїх принципів".

"Це політика, яку на жаль, Олександр Олександрович проводив завжди, і яку, у зв'язку із касетним скандалом, не помічали", каже Юрій Костенко про голосування Соцпартії. "Але Олександр Олександрович, як дійсно мудрий політик, сьогодні показав, що ти чи інші інтереси йому набагато важливіші, ніж інтереси України, чи реформ", додав Костенко.

Він був здивований голосуванням фракції Мороза, оскільки той "знав, хто ставить на Кінаха". Коментуючи той факт, що один з депутатів фракції НРУ проголосував за Кінаха, Костенко сказав, що ця людина - Федорін, який не є членом партії УНР, а є членом партії промисловців і підприємців.

Сам Олександр Мороз виключає можливість розколу в опозиції в наслідок голосування його фракції. "Наша позиція базувалася на протидії владі" сказав Мороз УП. Він вважає, що виконувач обов'язків – це "захист для президента, у разі імпічменту або у разі позитивних результатів антипрезидентського референдуму".

"Кінаху прийдеться розбиратись, як бути з кредитами МВФ, як бути з заробітною платою, з виплатою пенсій, і президенту за все це прийдеться відповідати. Бо Кінах – його висуванець", додав Мороз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування