Росії подобається новий український прем'єр

Вівторок, 29 травня 2001, 15:39
За кордоном першими на затвердження нового глави уряду України прореагували в Москві. "Успішної, серйозної роботи" Кінаху побажав новий посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін. "Я вітаю це рішення українського парламенту", - сказав він.

"Упевнений, що ми завжди знайдемо взаєморозуміння, і у нас будуть ділові відносини", - каже Чорномирдін. При цьому його збентежив той факт, що "майже місяць Україна жила без прем'єра". "А така державу як Україна повинна мати прецездатний уряд", - сказав Чорномирдін, який додав, що в середу прибуде до Київ.

Про те, що російський уряд налаштований на конструктивну роботу з новим головою Кабінету міністрів України, заявив заступник керівника апарату уряду РФ Олексій Волін. Щоправда, чиновник він по рангу нижче за Черномирдіна, і тому додав, що питання про те, хто саме посідає посаду прем'єра, є внутрішньою справою України.

Зате хто не приховував радість з приводу нової посади Кінаха, так це президент Російського союзу промисловців і підприємців Аркадій Вольський. Він вважає це рішення парламенту правильним кроком. "Братська Україна нарешті стала на правильний реальний шлях, оскільки люди з Українського союзу промисловців і підприємців знають економіку", - підкреслив Вольський. При цьому він також зазначив, що раніше УСПП очолював не тільки Кінах (з 1996 року), але і Кучма (в 1993-1994 рр.), а також колишній віце-прем'єр Василь Євтухов (в 1994-95 роках).

Зі слів Вольського, його і Кінаха пов'язує "не тільки особиста дружба, але і величезне бажання допомогти нашим країнам розвинути економіку і налагодити співпрацю". За останні чотири роки РСПП спільно з УСПП "відновив 711 двосторонніх зв'язків". "Звичайно, це не так багато, якщо врахувати, що вони обчислюються тисячами, але все одно ці процеси дуже важливі, і вони продовжують розвиватися", - сказав Вольський.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування