Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НЕВІДОМИЙ ЗБИРАВСЯ ПІДІРВАТИ АГРОПРОМ

Вівторок, 29 травня 2001, 15:56
Фермер з селища міського типу Баштанка Миколаївської області Сергій Архіпов, захищаючись від проблем в своєму фермерському господарстві, захопив один з робочих кабінетів Міністерства аграрної політики. Будинок цей знаходиться в самому центрі столиці, на Хрещатику.

Начальник Управління з боротьби з організованою злочинністю Михайло Корнієнко передав журналістам вимоги Архіпова, який стверджує, що в нього незаконно вилучили комбайн "Джон Дір", автомобіль КРаЗ і зерно. Фермер звинувачує органи внутрішніх справ Миколаївської області в корупції і незаконних діях щодо нього.

Архіпов закрився в кабінеті рядового чиновника міністерства. Він проніс до будівлі міністерства пістолет-револьвер стартовий, 5-літрову каністру з бензином і учбову гранату Ф-1.

У переговорах протягом 3,5 годин з ним брали участь керівники МВС, Служби безпеки України. Спочатку переговори велися телефоном, пізніше фермер відкрив двері кабінету і розмовляв з посланцями в кабінеті. Фермер поводився спокійно, здав зброю, заложників не затримував.

У той же день фермер виклав міністру агропромислового комплексу Івану Киріленко вимоги. Міліція вже сьогодні розпочала перевірку фактів відносно органів внутрішніх справ, викладених фермером.

Зараз Архіпов у міському управлінні МВС Києва дає пояснення своїм діям. Після інциденту прийнято рішення посилити режим в будинках, подібних міністерству агропромислової політики.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування