Гайсинський продовжує PR-кампанію судді Замковенка

Вівторок, 29 травня 2001, 19:22
Безпрецедентну і абсолютно безкоштовну PR-кампанію для судді Миколи Замковенка продовжує вести прокурор Києва, особистий друг Олександра Волкова Юрій Гайсинський. У четвер, коли обрання прем'єра є основною новиною дня, Гайсинський пішов на пряме порушення законів України і порушив кримінальну справу проти Замковенка. Як відомо, порушувати кримінальні справи проти суддів має право тільки генеральний прокурор.

Агентство Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-групу прокуратури Києва повідомляє, що карна справа у відношенні Замковенка порушена у вівторок за ознаками злочину, передбаченого ст. 165 ч.2 Карного кодексу України - зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з особистої зацікавленості, використання посадовою особою влади всупереч інтересам служби, що заподіяло істотну шкоду громадським і державним інтересам і спричинило важкі наслідки.

"Оскільки інші заходи морального і дисциплінарного впливу щодо Миколи Замковенка, які були ініційовані прокуратурою, не вплинули на нього, а також враховуючи, що на сьогодні в прокуратурі є достатні дані, які вказують на наявність ознак злочину, керуючись ст. 94 і ст. 98 Кримінально-процесуального кодексу України, 29 травня, заступник генерального прокурора України - прокурор міста Києва Юрій Гайсинський порушив кримінальну справу", - йдеться в повідомленні.

Прес-група повідомляє, що 28 травня працівники прокуратури Києва в рамках розслідування карної справи, порушеної у відношення посадових осіб Печерського райсуду столиці за фактом недбалості, провели в кабінеті Замковенка обшук з метою вилучення двох комп'ютерів, "інформація на яких має істотне доказове значення".

Інформація про це ще в понеділок ввечері стала доступна простим громадянам завдяки телеканалу СТБ, який "випадково" опинився в кабінеті Замоквенка під час обшуку. З сюжету видно, що керував обшуком і спробою вилучення начальник відділу державного обвинувачення в судах київської прокуратури Олександр Кузовкін. Молодий прокурорський працівник явно нервував, дзвонив кудись по телефону, розказуючи про неправомірні дії Замковенка, але так і не зміг добитися свого. Метою обшуку було вилучення комп'ютерів з кабінету судді.

Прес-група київської прокуратури повідомляє, що "обшук був санкціонований виконувачем обов'язків генпрокурора України Віктором Кудрявцевим".

Микола Замковенко, за повідомленням прокуратури, відмовився виконати вимоги слідства про добровільну видачу комп'ютерів перед початком обшуку і запросив до кабінету групу народних депутатів, серед яких, зокрема, знаходилися Олександр Турчинов (лідер парламентської фракції "Батьківщина"), Петро Толочко, Михайло Павловський, Олег Білорус (всі вони є членами фракції "Батьківщина") і Олександр Задорожний (глава комітету законодавчого забезпечення діяльності правоохоронних органів).

У повідомленні сказано, що ці депутати "створили перешкоду для вилучення предметів і фактично унеможливили проведення обшуку і примусову видачу вказаних предметів".

У ефірі СТБ і вони, і сам Замковенко мотивували відмову видати комп'ютер тим фактом, що санкцію на обшук судді повинен видавати тільки генпрокурор.

Після невдалих спроб вилучити комп'ютери прокурорські працівники забралися геть, а Замковенка відвіз додому Олександр Турчинов на машині з депутатськими номерами.

Вся ця історія ще буде мати продовження. Багато що залежить від позиції самого генпрокурора Михайла Потебенька (читай від позиції президента).

Читайте також:

Обшук у кабінеті Замковенка

Гайсинський обвинувачує Замковенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування