Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах відчув себе прем'єром

Середа, 30 травня 2001, 12:34
Призначений у вівторок главою уряду Анатолій Кінах приступив до роботи в новому кабінеті на Грушевського, 12/2. Вже вранці в середу Кінах провів кілька робочих нарад.

Очікується, що вже найближчим часом буде сформована служба глави уряду, а також вирішені інші питання, пов'язані із забезпеченням діяльності нового прем'єр-міністра. Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомили в Кабінеті міністрів України.

Також планується до кінця дня призначення керівника служби глави уряду, а також прийняття рішення про призначення Наталії Зарудної в.о. прес-секретаря прем'єра до нового призначення на цю посаду.

Ще в середу вранці було прийняте рішення про звільнення з посади урядового секретаря Кабінету міністрів Віктора Лисицкого. Очікується, що відповідний документ з'явиться найближчим часом. Про це в середу у Києві повідомили агентству Інтерфакс-Україна достовірні джерела в українському уряді.

Як зазначили співрозмовники агентства, таке рішення прийняте в зв'язку з введенням указом Кучми інституту державних секретарів, які будуть у кожного міністерства і Кабінету міністрів загалом. У зв'язку з цим посада урядового секретаря скасовується – в рамках проведення адміністративної реформи, а також в зв'язку з формуванням нового складу уряду.

Також джерела в Кабінеті міністрів повідомили, що Кінах поїде в четвер в середині дня з дводенним візитом до Мінську для участі в засіданні глав урядів країн СНД.

Планується, що засідання глав уряду країн СНД пройде в білоруській столиці у другій половині дня 31 травня, а самміт президентів держав-членів Співдружності, в якому візьмуть участь також прем'єри, в п'ятницю, 1 червня.

Очікується, що Кінах повернеться до Києва у п'ятницю о другій половині дня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування