Недорікуватість

Четвер, 31 травня 2001, 14:45
OBSERVER: Bad language AVENUE OF THE AMERICAS

Віктор Чорномирдін, який з вчорашнього дня почав працювати послом Росії у Києві, вже відібрав у нового прем'єр-міністра України Анатолія Кінаха увагу телекамер. Здорово у нього це вийшло, враховуючи, що Кінах прийняв керівництво тільки у вівторок.

Одне з перших питань, з яким накинулися на колишнього російського прем'єра Чорномирдіна, було, чи має намір він вивчити місцеву мову. Його відповідь – з ентузіазмом – "Так!" – може задовільнити президента України Леоніда Кучму, який відомий своєю швидкою спробою опанувати українську, коли боровся за президентське крісло в 1994 році. Його рідна мова – російська.

Однак у Чорномирдіна і Кучми є більше спільного, ніж просто навчання мові. Обидва вони – колишні "червоні директори" радянських державних підприємств і обидва зробили стрибок в пострадянську політику.

Чорномирдін добре відомий своїм порушенням синтаксичних правил російської мови, в той час як мову Кучми – суміш російської і української – було прозвано одним з його радником "Кучмівською". Минулого року це стало хітом завдяки його колишньому охороннику, який зробив записи розмов в президентському кабінеті і вмістив їх в Інтернеті, перш ніж втекти до США.

Кінах може стати наступником Кучми, однак, враховуючи, що президент підтримує такі дружні відносини з послом, швидше за все, пройде певний час, перш ніж прем'єр-міністр знову буде в центрі уваги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування