Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорномирдін, яблука та "рідна мова"

Четвер, 31 травня 2001, 14:54
Не встиг Віктор Чорномирдін приїхати до України, як партія "Яблуко" вирішила і його використати в своїх PR-цілях. М'яко і ненав'язливо прес-служба партії розіслала прес-реліз, в якому повідомляється, що "вітаючи прибуття Віктора Чорномирдіна до Києва, і розглядаючи це як важливий крок на шляху до зміцнення українсько-російських відносин, партія “Яблуко” високо оцінила намір Віктора Степановича вивчити українську мову".

Дійсно, щось таке пан Чорномирдін ляпнув після прибуття до Києва. Його спитали журналісти: чи вивчить він українську мову. Усмішливий Чорномирдін відповів: "так". Цього вистачило, щоб роздути новину. Партія "Яблуко" оцінила це слово як "відповідну заяву".

І ось тепер “Яблуко” пропонує Чорномирдіну послуги "висококваліфікованого викладача української мови і літератури, члена нашої партії Галини Михайлівни Сагач" і навіть повідомляє її коротку біографію.

Молодці все-таки працюють в цій партії! Пропонують Чорномирдіну вивчити мову, а самі, ймовірно, забули, що більшість членів і партії, і фракції говорять російською, включаючи лідера парламентської фракції Михайла Бродського. А найцікавіше, що прес-реліз, в якому викладена ця надзвичайна новина, написаний російською мовою.

В принципі, смішні заяви для преси це вже сформований стиль "Яблука". Однак не заважало б їм щось подібне запропонувати, наприклад, міністру внутрішніх справ Юрієві Смирнову. Він, коли навесні 2000 року приїхав до Києва, на першій же своїй прес-конференції поклявся журналістам, що вивчить українську мову. А навесні 2001 року, коли його призначили міністром, клятвено пообіцяв вивчити українську мову знов… Пройшло два місяці і жалюгідна спроба, виступаючи в парламенті, говорити українською призвела до того, що Смирнов злякався, що його невірно зрозуміють. Словом, з мовою як і раніше проблеми.

Або ось пану Азарову також потрібна допомога. Говорять, що ще два місяці тому головний податківець країни найняв репетитора для вивчення державної мови (розуміє, що вибори незабаром). Однак досягнути будь-яких успіхів в цій справі пану Азарову не вдалося. Може, варто звернутися до Галини Сагач, яку так рекламує "Яблуко"?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: