Фермер, який захопив кабінет в Мінагрополітики, виграв коньяк у начальника ГУБОЗу

Четвер, 31 травня 2001, 15:30
Фермер з Миколаївської області Сергій Архіпов, який 29 травня захопив один з робочих кабінетів Міністерства аграрної політики у Києві, не вважає себе терористом.

Інтерфакс-Україна повідомляє, що, за словами Архіпова, він був готовий у разі необхідності підірвати каністру з бензином, однак за умов, що ніхто більше не постраждає.

На прес-конференції Архіпов заявив, що проводив акцію протесту, заздалегідь подавши відповідну заявку, не затримував ніяких заручників і не мав зброї, а стартовий пістолет, каністру з бензином і муляж гранати приніс в Міністерство для особистої безпеки.

Архіпов сподівається, що не буде заарештований, і погрожує, що, у разі невиконання його вимог, подібні акції він більше проводити не буде, а вигадає "щось більш дієве".

В свою чергу агентство УНІАН передає, що, за словами Архіпова, заступник міністра внутрішніх справ, начальник ГУБОЗу Михайло Корнієнко програв йому 2 пляшки коньяку. Фермер стверджує, що суперечка виникла в процесі переговорів, коли Архіпов захопив кабінет у Міністерстві агрополітики. "Корнієнко говорив, що у мене не має в кишені гранати, а я говорив що є", - сказав Сергій Архіпов. Фермер сподівається, що виграний коньяк, вони розіп'ють разом з Корнієнком і начальником київської міліції Олександром Гапоном.

Відповідні вказівки розглянути претензії фермера були дані облдержадміністрації Миколаївської області. Водночас заступник міністра аграрної політики Роман Шмідт зауважив, що влада не може підтримувати таких крайніх проявів захисту своїх прав. За його словами, до міністерства надходить багато скарг, які стосуються проблем реформування аграрного сектору і, зокрема, розпаювання землі. Однак у департаменті Мінагрополітики працює лише 25 чоловік, які "просто не мають можливості за кожною скаргою виїжджати на місця", тому ці скарги направляють в обласні і районні прокуратури, зауважив він.


Як повідомлялося, під час своєї акції Сергій Архіпов висунув вимоги суто економічного характеру, намагаючись такими діями привернути увагу до своїх проблем. Він стверджує, що у нього незаконно вилучили комбайн "Джон Дір", автомобіль КРаЗ і зерно. Фермер також звинувачує органи внутрішніх справ Миколаївської області в корупції і незаконних діях щодо нього. За його словами, цей конфлікт тягнеться більше 5-ти років.

Читайте також: НЕВІДОМИЙ ЗБИРАВСЯ ПІДІРВАТИ АГРОПРОМ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування