Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президента неможливо підслуховувати через телефон. Гарантій безпеки дивану СБУ не дає

Четвер, 31 травня 2001, 16:08
Вести запис в кабінеті президента через засоби зв'язку неможливо, заявив представник департаменту спеціальних телекомунікаційних систем і захисту інформації СБУ. В той же час він не може гарантувати безпеку самого приміщення, оскільки це не входить до компетенції його відділу.

На брифінгу у Києві заступник глави Служби безпеки України Григорій Лазарєв підтвердив, що за його даними "інформація якщо і знімалася, то не з засобів зв'язку, а з приміщення".

За його словами, захист інформаційної безпеки кабінету першої особи держави є "організаційним питанням" і "комплексом заходів". Григорій Лазарєв підкресли, що його служба відповідає виключно за безпеку президентських каналів зв'язку. "Я хочу вас запевнити, що ні технічними, ні криптографічними засобами зробити це було неможливо, це в повній мірі організаційне питання", - підкреслив Лазарєв. Він пояснив, що розуміє під "організаційним питанням" "можливість пройти несанкціоновано в кабінет, використати несанкціоновано якісь засоби".

"Хтось повинен був виявити записуючі пристрої до того, як вони будуть використані, хтось повинен був покласти край цій діяльності", - додав він. Разом з тим, він не відповів на питання, "знімалася або не знімалася інформація". "Я не можу говорити, оскільки це не моя компетенція, цим займається слідство", - сказав заступник голови СБУ.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування