Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучму неможливо підслуховувати через телефон. Гарантій безпеки дивану СБУ не дає

Четвер, 31 травня 2001, 16:36
Вести запис в кабінеті президента через засоби зв'язку неможливо, заявив начальник департаменту спеціальних телекомунікаційних систем і захисту інформації СБУ. В той же час він не може гарантувати безпеку самого приміщення, оскільки це не входить до компетенції його відділу.

Служба безпеки України спеціально провела брифінг, на якому дві години журналістам розповідали про діяльність цього департаменту. Журналісти поставили питання яке стосується Мельниченка, а представники СБУ (якщо вони розумні люди, то мали здогадуватись, що таке питання виникне) популярно розповіли, що не мають відношення до президентського дивану. Тобто за все має відповідати державна служба охорони.

Заступник глави Служби безпеки України, начальник департаменту Григорій Лазарєв підтвердив, що за його даними "інформація якщо і знімалася, то не з засобів зв'язку, а з приміщення".

Тепер президент почує в вечірніх новинах, що його телефон та комп'ютер з Інтернетом (якщо вони, звичайно ж, у нього є) абсолютно безпечні.

За словами Лазарєва, захист інформаційної безпеки кабінету першої особи держави є "організаційним питанням" і "комплексом заходів". "Я хочу вас запевнити, що ні технічними, ні криптографічними засобами зробити це було неможливо, це в повній мірі організаційне питання", - підкреслив Лазарєв. Він пояснив, що розуміє під "організаційним питанням" "можливість пройти несанкціоновано в кабінет, використати несанкціоновано якісь засоби".

"Хтось повинен був виявити записуючі пристрої до того, як вони будуть використані, хтось повинен був покласти край цій діяльності", - додав він. Разом з тим, він не відповів на питання, "знімалася або не знімалася інформація". "Я не можу говорити, оскільки це не моя компетенція, цим займається слідство", - сказав заступник голови СБУ.

А Микола Мельниченко ніколи і не говорив про телефон...

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: