Нові старі міністри – компроміс Кучми, Кінаха і фракцій

Четвер, 31 травня 2001, 17:00
Новий прем'єр-міністр Кінах пояснив дивний кадровий підхід, застосований до нового уряду. Перепризначення старих міністрів на їх посаді є "результатом оптимального компромісу" між Кучмою, прем'єром і парламентськими фракціями і групами, які проголосували за затвердження Кінаха. У четвер в Мінську в інтерв'ю журналістам Кінах сказав, що заявляє про це "із всією відповідальністю".

"Всі пропозиції фракцій і груп дуже ретельно вивчаються мною особисто. Я підтверджую свої наміри зробити максимально все, щоб всі домовленості, які були досягнуті в ході консультацій при розгляді питання затвердження прем'єр-міністра, мали конкретні результати", - сказав Кінах. Адже тільки таким чином можна буде "не тільки сформувати професійний і дієздатний уряд, але і забезпечити принципи його співпраці з Верховною Радою". При цьому варто нагадати, що жодні фракції, крім зелених, кадрових вимог до Кінаха під час переговорів не висували.

Зі слів прем'єра, зараз розглядаються пропозиції фракцій і груп по кандидатурах на посади державних секретарів міністерств, а також відповідальних працівників державних комітетів.

Кінах також сказав, що зараз в переговорах з фракціями "практично не розглядаються" кадрові перестановки на рівні глав обладміністрацій. "І я думаю, що це вірно, бо те, насамперед, прерогатива, згідно з Конституцією, президента і прем'єр-міністра", - сказав Кінах. При цьому він додав, що розглядає зауваження щодо роботи окремих регіональних керівників.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування