Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма мріє тільки про Європейський Союз. І дивно заграє з Лукашенком

Четвер, 31 травня 2001, 22:20
Відношення Кучми до Союзу Росії і Білорусії журналістам вдалося дізнатися на самміті СНД, який почався в четвер у Мінську. "Союз – це право народу і країн, і не нам вирішувати, яким шляхом їм іди. Україна свій шлях вибрала, ми також за союз – Європейський, хоч нам довго туди рухатися".

При цьому Кучма послався на вибір президент Росії Путіна, який часто підкреслював, що Росія також рухається до Європейського Союзу. "Росії також важливі європейські цінності і не тільки демократія, важливі ринки збуту і технології, і кредити".

Якщо "хтось замикається всередині своєї країни, будує свою модель її розвитку, яка відрізняється від загальноєвропейської моделі, - тут перспектив ніяких немає", також сказав Кучма.

Водночас він підкреслив, що є "найбільшим прихильником співпраці з Росією й іншими країнами колишнього Радянського Союзу". Перед цим в інтерв'ю національному телебаченню Білорусії Кучма пообіцяв, що з призначенням прем'єр-міністром України Кінаха україно-білоруські відносини стануть більш теплими - "настільки теплими, наскільки буде воля президента Білорусії".

Щоправда, пізніше в інтерв'ю журналістам він ще раз підкреслив, що нині "політику диктують економічні інтереси". А "хто про це забуває, той залишається збоку від цих нормальних процесів".

За матеріалами Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування