Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дубина візьме шефство над ПЕК і промисловістю. А непризначений віце-прем'єр – над економічною політикою

Понеділок, 11 червня 2001, 17:38
Віце-прем'єр-міністр України, посада якого в цей час залишається вакантною, буде відповідати за питання економічної політики. Йдеться про об'єднання напрямів макроекономічної стабілізації і стабілізації на мікрорівні на "дуже глибоких, якісних, професійних, системних принципах" роботи,- пояснив журналістам в понеділок прем'єр-міністр України Кінах.

Діяльність на мікрорівні повинна дійти до рівня кожної галузі і кожного підприємства, щоб забезпечити в Україні формування прозорого ринкового середовища, а також ефективної ринкової інфраструктури, додав Кінах.

Як зазначив прем'єр, зараз проходить "напружена робота" з визначення кандидатури на цю посаду, при цьому він передбачив, що зможе визначитися найближчим часом. При розгляді кандидатури, сказав Кінах, має враховуватися намір Кабінету міністрів зосередити свої зусилля на формуванні такої структури ВВП і загалом української економіки, яка б відповідала вимогам 21-го століття.

Зі слів глави уряду, віце-прем'єр з економічної політики повинен "розділяти ідеологію безповоротності ринкових реформ". З іншого боку, він повинен бути "дуже сучасним і професійним державним менеджером". Традиційно, з міркувань "ділової і політичної етики", Кінах списку претендентів не оголосив.

Прем'єр також повідомив в понеділок, що його перший заступник, Олег Дубина, буде вирішувати питання промисловості та інших базових галузей української економіки, зокрема, паливно-енергетичного комплексу. Дубина буде "займатися рішенням однієї з найосновніших українських проблем - проблемою забезпечення національної енергетичної безпеки", - сказав Кінах.

Дубині також будуть підпорядковані питання, пов'язані зі структурним реформуванням базових галузей української економіки, для чого потрібно об'єднувати зусилля відповідних міністерств і відомств, зазначив глава уряду.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування