Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проти Кучми в США йде судове розслідування, думають у Бельгії

Понеділок, 11 червня 2001, 18:52
Заява Омельченка "про розслідування у Америці проти Кучми" крім розголосу в російській і українській пресі мала резонанс у бельгійських медіа.

"Бельгійці цього уікенду розважалися тим, що читали у місцевій пресі про викриття, зроблені українським парламентарем. Але слід віддати належне, що до заяв, зроблених Григорієм Омельченком, бельгійська преса додала чимало солі й перцю", - передає з Брюселю кореспондент Української служби радіо "Свобода".

"Бельгійське інформаційне агентство БЕЛЬГА, часопис "де Стандарт", впливова у бізнесових колах газета "Фінансіеле економісе тейд" слова нардепа України Григорія Омельченка дещо спростила для своїх читачів і додала до цього свої коментарі".

Так, "Дестандарт" пише, що в Україні назріває новий президентський скандал. "Щоправда, ніхто в бельгійській пресі не наголошує на тому що, Леонідові Кучмі було лишень відомо про про незаконні вивезення з країни у США мільярдів доларів". А "Де Фінансіеле Економісе Тейд", за матеріалом "Свободи", стверджує, що президент Кучма особисто при допомозі Олександра Волкова переправив мільярди доларів за кордон.

"Не вникаючи в подробиці, "Де Фінансіеле Економісе Тейд" (хоча часопис вважається дуже пристойним) пише, що на основі свідчень нардепа Омельченка у Сполучених Штатах розпочалось судове розслідування супроти Леоніда Кучми . Додаються припущення, що Кучма виступатиме лише в ролі свідка в даній справі, або в ролі звинуваченого. "Швидше всього, що в ролі свідка - однак-таки ж президент", - передає радіостанція.

Українська служба радіо "Свобода"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування