Марчук говорить про посилення позицій президента

Середа, 13 червня 2001, 11:45
Криза останніх місяців призвела до посилення позицій адміністрації українського президента, вважає Секретар Ради національної безпеки і оборони України Євген Марчук

Водночас швидке затвердження Анатолія Кінаха на посаду прем'єра підтвердило ефективність роботи Верховної Ради. Парламент довів, що може опосередковано контролювати президента,- заявив український політик. З такою заявою Марчук виступив на форумі, який влаштувало Німецьке товариство зовнішньої політики.

Марчук визнав, що влада припустилася болючих помилок під час розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе. Він підкреслив, що це в першу чергу є провиною правоохоронних органів.

Євген Марчук підтвердив, що Україна не збирається змінювати курс на демократизацію.

Німецькі учасники дискусії цікавилися, чого слід очікувати від зовнішньої політики України, наближення якої до Росії побоюються на Заході. У відповідь Марчук нагадав про угоду з Туркменистаном, яка має зменшити енергетичну залежність Києва від Москви. Крім того, за словами Євгена Марчука, українська влада навіть не обговорює питання, чи приєднуватися до Союзу Росії і Білорусі.

Навіть якщо найближчим часом Україна не стане членом Європейського союзу, Київ вже визначився в питанні вибору між Сходом і Заходом. Як зазначив Марчук, для його країни імовірна лише одна небезпека,- те, що Росія опиниться в Європі раніше за Україну.

За повідомленнями Німецької хвилі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування