Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко – елітна бізнесменка

Середа, 13 червня 2001, 16:39
Юлія Тимошенко перевершила власне досягнення осені 2000. Вона випередила Чубайса і посіла друге місце в рейтингу бізнесу-еліти СНД, пропустивши уперед тільки керівника "ЛУКойла" Алекперова. Щоправда, незрозуміло, до чого у бізнесі партія "Батьківщина".

Результати третього за рахунком опитування, проведеного "інформаційно-аналітичним порталом GazetaSNG.ru і Фондом вивчення нових незалежних держав", вивели Тимошенко з десятого на друге місце. "На думку 321 опитаного фахівця, президент російської нафтової компанії "ЛУКойл", лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" і голова правління РАТ "ЄЕС Росії" є сьогодні найбільш впливовими представниками бізнесу-еліти Співдружності", - повідомляють організатори опитування, які не уточнили, хто були їх респондентами.

Трійка лідерів з часів попереднього вивчення елітарності повністю змінилася – в січні найвпливовішими еліт-бізнесменами були шеф "Газпрому" Вяхирєв, керівник "Транснафти" Вайндшток і молодий губернатор Чукотки Абрамович. Також у двадцятці під номером 19 значався Григорій Суркіс. Тепер до еліти СНД його не відносять – зате у цьому варіанті з'явився Вадим Рабинович.

Тимошенко в самому першому опитуванні за вересень 2000 була третя. Такі стрибки – з третього на десяте, а потім на друге місце організатори вважають "природними в умовах сьогоднішньої динаміки розвитку внутрішньополітичних процесів в цій республіці". "Також характерно, що переважна більшість з 321 експерта, що брали участь в нинішньому опитуванні, продовжує вважати Тимошенко "газовою принцесою" України і прогнозує стрімке зростання її політичної кар'єри". У самій же анкеті за червень 2001 Тимошенко значилася як "лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина". Після старту в політиці Тимошенко неодноразово заявляла, що відмовилася від бізнесу-діяльності.

Бізнес-еліта СНД зразка червня 2001 року

1. Вагіт Алекперов, президент ВАТ "ЛУКойл"
2. Юлія Тимошенко, лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина"
3. Анатолій Чубайс, голова правління РАТ "ЄЕС Росії"
4. Семен Вайншток, президент ВАТ "Транснафта"
5. Рем Вяхирєв, екс-глава "Газпрому"
6. Леві Леваєв, президент Федерації єврейських общин СНД
7. Михайло Фрідман, президент "Альфа-груп"
8. Даріга Назарбаєва, президент Євразійського центру стратегічних досліджень, Голова Ради директорів ЗАТ "Агентство Хабар"
9. Лев Чорной, голова руху "Мобілізація і розвиток"
10. Іскандер Махмудов, президент Уральської гірничометалургійної компанії
11. Ільхам Алієв, віце-президент ДНКАР, лідер партії "Новий Азербайджан"
12. Борис Березовський, фінансист
13. Олег Деріпаска, президент "Сибала"
14. Михайло Гуцерієв, президент "Славнафти"
15. Ара Абрамян, президент концерну "Злагода", президент Союзу вірменів Росії
16. Вадим Рабінович, президент медіа-групи MIG і видавничого будинку "CN-Столичні новини"
17. Ігор Макаров, президент групи "Ітера"
18. Нуржан Субханбердін, голова "Казкомерцбанк"
19. Петро Калугин, директор "Беларуськалій"
20. Едуард Пак, президент "Renton Group", Киргизія.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування