Плющ не цінує Ющенка "як політика"

Середа, 13 червня 2001, 19:47
Голова Верховної Ради Іван Плющ сподівається, що Ющенко приєднається до центристського блоку на основі Аграрної партії України, Народно-демократичної партії і Партії регіонів України.

Умови, на яких це може статися, "покажуть переговори з суб'єктами цього блоку і з самим Віктором Ющенком", заявив Плющ в середу на прес-конференції в Ужгороді. Тим часом у Києві лідер НДП Валерій Пустовойтенко прокоментував можливість входження Ющенка до коаліції разом з народними демократами із відвертим сарказмом: "Якщо Ющенко – остання надія, то навіщо його використовувать у майбутньому блоці. Нехай він ще поживе чуть-чуть".

Спікер Плющ порадив Ющенку зважити всі "за" та "проти" перед тим, як приєднуватися до якоїсь політичної сили, і додав, що високо цінує його "як фінансиста, банкіра і економіста", однак дав йому "не дуже високу оцінку як політику".

Глава парламенту ще раз підкреслив, що без формування широкого блоку демократичних центристських сил "не можна говорити про нормальний парламент в Україні". З його слів, такий блок має бути відкритим для інших центристських сил, його можна сформувати до вересня поточного року або вже у вересні.

Голова Верховної Ради також не виключив можливості створення в Україні ще одного центристського блоку з участю, зокрема, СДПУ(О). Плющ передбачив, що можуть виникнути кілька умовних блоків: "лівий, правий, центр, другий центр". При цьому він зазначив, що зараз іде активний процес підписання угод про співпрацю між центристськими партіями.

Інтерфакс-Україна, ТСН каналу 1+1


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News