Новий міністр екології не згоден з політикою президента

Четвер, 14 червня 2001, 12:24
Новопризначений міністр екології України Сергій Курикін виступатиме проти добудови Рівненської та Хмельницької атомних електростанцій, повідомляє Німецька хвиля. Курикін, який представляє Партію "зелених" України, збирається переконати президента Кучму відмовитися від цього проекту. Саме напередодні на Рівненській АЕС технічні проблеми призвели до відключення одного з блоків.

Українські "зелені" постійно нарікали на відсутність достатніх повноважень аби впливати на прийняття рішень, повідомляє радіостанція. Тепер вони розцінюють призначення свого представника на посаду міністра навколишнього середовища напередодні парламентських виборів як серйозне випробування, що може негативно вплинути на імідж партії.

"Моє міністерство зараз, зокрема, відповідальне за підготовку нового висновку екологічної експертизи щодо цих станцій. Бо до сьогоднішнього дня використовувалися дані експертизи, яка робилася ще за радянського часу", - каже Сергій Курикін.

Аналітики тлумачать подібні заяви "зелених" радше як рекламу партії. На думку заступника голови Національного екологічного центру Юрія Урбанського, діяльність зелених у парламенті поки що зводилася лише до гучних заяв. Зокрема, за його словами, під час дебатів щодо закриття Чорнобильської атомної станції саме фракція зелених переконувала в доцільності продовження її роботи.

Сам Кучма неодноразово говорив про важливість добудови атомних енергоблоків для України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...