Тіло Георгія Гонгадзе хочуть похоронити

Четвер, 14 червня 2001, 15:20
Київське бюро судово-медичних експертиз збирається поховати тіло, ідентифіковане як тіло Георгія Гонгадзе. Про це адвокату Лесі Гонгадзе повідомив начальник бюро у середу ввечері. "Він каже, що вони не будуть тримати тіло, що у нього немає умов і підстав для його збереження, що вони отримали дозвіл на поховання, - заявив УП адвокат Андрій Федур. - Я сказав, щоб він утримався".

За словами адвоката мами Георгія, станом на 15 годину дня четверга він не зміг знайти Лесю Гонгадзе, яка зараз перебуває у Львові. "Я її шукаю, щоб її про це повідомити". За словами Федура, з начальником бюро судово-медичних експертиз він має зв'язатися до вечора четверга. На запитання, чи наважиться той поховати тіло самостійно, Федур відповів: "Їм що скажуть, те вони і зроблять".

Як каже адвокат, "ці питання законодавчо не врегульовані". "Є наказ Міністерства охорони здоров'я №6. Але там чітко зазначено, що захоронення проводиться у разі відмови родичів. А у нашому випадку відмови немає – Леся Гонгадзе офіційно звернулася до Генпрокуратури і виклала свої причини, через які вона не може поховати сина". Мама Георгія просила відомство Потебенька про ще одну європейську експертизу, на що той відповів категоричною відмовою.

Зі слів адвоката Федура, після офіційної відмови інших документів до Лесі Гонгадзе від Генпрокуратури не було. "Мені здається, що це питання не суто правове, а питання в першу чергу морально-етичних проблем. Має вистачити здорового глузду у посадовців, щоб знайти якесь порозуміння, щоб вирішити це питання спокійно". Андрій Федур "не розуміє", чому таку позицію зайняла прокуратура: "Безперечно, мій клієнт має право, щоб було зроблене все для розсіювання будь-яких сумнівів".

Читайте також:

Генпрокуратура готова самостійно поховати Гонгадзе
Генеральна прокуратура вирішила віддати для поховання київській владі тіло, ідентифіковане як тіло Георгія Гонгадзе. Відомство Потебенька проінформувало про таке рішення потерпілу сторону в середу.

"Я як мати маю право дізнатися..."
"Я вимагаю від Прокуратури не допустити поспішного і самовільного поховання решток "таращанського тіла" і виконати мою вимогу про проведення незалежної європейської експертизи для спростування усіх розбіжностей щодо ідентифікації "таращанського тіла".

Генеральний прокурор не бачить. Не чує і не відчуває
"В нас немає необхідності тримати труп в морзі, оскільки всі необхідні зразки були взяті", - говорить генпрокурор. Зараз питання зберігання тіла "вже не питання прокуратури, а Міністерства охорони здоров'я, якому належить судово-медична експертиза і морг", каже Потебенько.

Генпрокуратура звинувачує маму Георгія у зайвій емоційності
Генеральна прокуратура розцінює заяви матері Георгія Гонгадзе, як ті, що грунтуються "на емоціях". Цинічна прокуратура в особі не менш цинічного Олексія Баганця надіслала пані Лесі чергову відписку. На цей раз вони вигородили генпрокурора Михайла Потебенька, який на момент звернення до нього Георгія Гонгадзе був у відпустці. А тому і відповідати за власну бездіяльність не може.

"Репортери" просять Кучму про ще одну експертизу
Невгамовні "Репортери без кордонів" не полишають спроб вплинути на Кучму. На його ім'я генеральний секретар організації Робер Менар написав чергового листа, де обурюється "неповагою" української влади до близьких Георгія та спробою "якнайшвидше поховати цю справу".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...