Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Православні закликають до непокори в знак протесту проти візиту понтифіка до України

Четвер, 14 червня 2001, 16:27
Близько трьохсот православних віруючих Української православної церкви (під керівництвом Московського патріархату) черговий раз пройшли хресним ходом вулицями Києва в знак протесту проти візиту Папи Римського до України.

Учасники акції ухвалили звернення, закликавши православну молодь України не ходити на меси папи у Києві і Львові, а також "будь-якими законними шляхами через акції громадянської непокори" висловити своє негативне ставлення до візиту понтифіка.

"Зігнані за рознарядкою на папську месу студенти не повинні слухняно схилити голови перед непогрішним гостем з сонячної Італії. Всяка розсудлива людина поважає чужі релігійні почуття, але що відчуває вона сама, коли їй нав'язують силою чужу релігію на догоду чужим політичним інтересам?" - говориться у зверненні.

"Непроханому ватиканському гостеві, що приїхав вчити розуму темних тубільців, треба дати зрозуміти, що вільна молодь вільної України вільно вибирає свій шлях і не має потреби при цьому в поблажливих вказівках з держави Ватикан. Наша країна досить зазнала від різного роду "непогрішних" лідерів. Чи є потреба експортувати їх ще і з-за кордону?", - вважають войовничі православні.

За матеріалами Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування