Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Папі Римському розповіли про справу Гонгадзе

Четвер, 14 червня 2001, 17:56
Листа до Папської Курії з проханням звернути "особливу увагу" на справу Гонгадзе написала міжнародна організація захисту журналістів "Репортери без кордонів". Антикучмістський демарш здійснено за дев'ять днів до приїзду Івана Павла ІІ в Україну.

"Ми дозволяємо собі привернути Вашу увагу до цієї жахливої справи враховуючи і останній розвиток подій", - ідеться в листі генсека "Репортерів" Робера Менара до секретаря Папської Курії Жана Луї Торана, який опікується підготовкою візиту Папи Римського в Україну.

"Репортерам без кордонів" стало відомо, що правоохоронні структури вжили заходів, щоб змусити матір журналіста поховати тіло, в той час як сама Леся Гонгадзе просить провести нову експертизу", - повідомили УП в українському представництві організації. Репортери "наголосили на нелюдяній позиції Генпрокуратури України, яка відмовила матері вбитого журналіста Георгія Гонгадзе у праві пересвідчитися напевно, чи вона ховає свого сина". Менар також повідомив про останнє рішення Київського бюро судово-медичної експертизи самостійно поховати тіло.

"Після цілих місяців обурливого поводження з Лесею Гонгадзе українські правоохоронці знову демонструють зневагу до близьких жертви і своє бажання якнайшвидше поховати цю справу", - пише Менар.

"Зникнення у 2000 році Георгія Гонгадзе стало державною справою після того, як були оприлюднені записи, які робилися в кабінеті президента, і які начебто свідчать про причетність до цього вищого керівництва, – йдеться в листі. – Виявилося, що навмисні помилки і гранично серйозні прорахунки були зроблені протягом усього розслідування цієї справи. Саме розслідування велося дотепер із однією тільки турботою: як зняти звинувачення з влади".

Минулого місяця "Репортери без кордонів" уже безрезультатно зверталися до Кучми з проханням посприяти проведенню ще однієї експертизи таращанського тіла у Європі.

Читайте також:

Тіло Георгія Гонгадзе хочуть похоронити
Київське бюро судово-медичних експертиз збирається поховати тіло, ідентифіковане як тіло Георгія Гонгадзе. Про це адвокату Лесі Гонгадзе повідомив начальник бюро у середу ввечері. "Він каже, що у нього немає умов і підстав для його збереження, що вони отримали дозвіл на поховання", - заявив УП адвокат Андрій Федур.

"Репортери" просять Кучму про ще одну експертизу
Невгамовні "Репортери без кордонів" не полишають спроб вплинути на Кучму. На його ім'я генеральний секретар організації Робер Менар написав чергового листа, де обурюється "неповагою" української влади до близьких Георгія та спробою "якнайшвидше поховати цю справу".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...