Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна продає знаряддя для тортур?

П'ятниця, 15 червня 2001, 10:59
Правозахисна організація "Міжнародна амністія" не виключає, що Україна продає за кордон знаряддя для тортур. У четвер у Київі представники правозахисних організацій підписали звернення до міністра закордонних справ Анатолія Зленка з проханням повідомити про стан експорту зброї.

Правозахисна організація прагне покласти край саме безконтрольній торгівлі хімічними засобами, електрошоковим обладнанням та різноманітними видами кайданів, повідомляє Німецька хвиля. За словами представників "Міжнародної амністії", подібні знаряддя для тортур беззастережно експортуються в країни з диктаторським режимом правління, де нерідко застосовуються для придушення мирних демонстрацій.

"Коли Україна щось виробляє і щось продає, про це повинні бути повідомлені громадськість, преса і правозахисні організації. Якщо вона робить чи продає електрошокове обладнання, наприклад, у Китай, то це стовідсотково використовується для тортур", говорить член української асоціації Міжнародної амністії Наталя Дульнева.

За словами представників "Міжнародної амністії", з приходом Анатолія Зленка на посаду міністра закордонних справ усі запити асоціації лишаються без відповіді. Натомість, наявні приклади, коли люди, які шукали захисту в міжнародних організаціях і зверталися до МЗС, потерпали від морального тиску.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...