КІНАХ ПОКАРАЄ СТАНІК?

П'ятниця, 15 червня 2001, 16:56
Прем'єр-міністр Анатолій Кінах повідомив у п'ятницю, що візьме під особистий контроль вияви "тіньової приватизації в Україні". З його слів, він "зробить все, щоб державні службовці [які причетні до відчуження держмайна] понесли покарання".

"Деякі державні службовці забувають, що їх головні функції – захист національних інтересів", - сказав Кінах на прес-конференції в п'ятницю. При цьому він не називав жодних прізвищ.

Політичний скадал навколо "тіньової приватизації" розгорівся після того, як 6 червня заступник генпрокурора Олексій Баганець заявив, що міністр юстиції Сюзанна Станік "повинна відповісти перед законом" за діяльність підлеглої Мінюсту структури "Укрспецюст". Ця струкура, стверджує Баганець, сприяла приватизації за заниженими цінами окремих прибуткових українських підприємств, серед яких – "Донбасенерго" і шинний завод "Росава", що не підлягають приватизації. Баганець повідомив про намір притягнути до відповідальності Станік "за службову недбалість". Наступного дня Мінюст повідомив, що подає до суду Баганця за "висловлювання, що паплюжать честь і ділову гідність керівництва і всього колективу Міністерства юстиції".

Зі слів Кінаха, зараз уряд робить спроби повернути майно "Донбассенерго" і "Росави" у держвласність. Їх продаж прем'єр назвав діями, "які не створюють привабливого інвестиційного клімату". Як додав Кінах, у даний момент готується "законопроект про тимчасовий мораторій на відчуження такого майна".

УП

Читайте також передісторію конфлікту:

Баганця судитимуть

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування