МВФ не знає, коли дасть гроші Україні

П'ятниця, 15 червня 2001, 20:25
Джуліан Беренгаут, керівник місії МВФ в Україні, заступник директора другого Європейського департаменту Фонду, відмовився спрогнозувати терміни поновлення кредитування України: "Я зараз би не хотів говорити, чи буде це в поточному році, чи наступного тижня". З його слів, це буде залежати від виконання країною передбачених умов. Про це Беренгаут заявив журналістам після закінчення переговорів з прем'єр-міністром України Анатолієм Кінахом.

Говорячи про основні умови, які залишаються невиконаними Києвом, Беренгаут зазначив, що Україні треба продовжити політику дій, яка б забезпечила виконання бюджетних показників, зокрема, по дефіциту бюджету на поточний і наступний роки. Окремо в ході переговорів обговорювалося питання ПЕК, зокрема, забезпечення рівня оплати за енергоносії.

Беренгаут зазначив, що сторони розуміють необхідність загальних напрямків розвитку української економіки, а також конкретних заходів, які має прийняти Україна для поновлення кредитування.

У ході переговорів з Кінахом, зі слів керівника місії МВФ, вони проаналізували загальні перспективи діяльності Кабміну, пріоритети в його роботі, а також невирішені питання двосторонньої співпраці. Зокрема, "дуже глибоко" обговорювалася бюджетна ситуація в Україні в нинішньому році і на 2002 рік, стан справ в фінансовому секторі, питання торгової політики.

Зі слів Беренгаута, український уряд запевнив про свою готовність працювати над реалізацією ще невирішених питань.

Беренгаут, в свою чергу, сказав журналістам, що МВФ готовий допомогти Україні в реструктуризації боргів країни перед Паризьким клубом кредиторів. Він підтвердив позицію Фонду щодо того, що Україна має "повністю врегулювати" свої відносини з іноземними кредиторами, зокрема, з членами Паризького клубу і Росією.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування