Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потебенько хоче піти. Його не відпускають

Субота, 16 червня 2001, 15:04
Декілька вірогідних джерел в кінці цього тижня повідомляли про те, що генпрокурор Михайло Потебенько подав президенту заяву про відставку. Впливовий тижневик "Дзеркало тижня" з посиланням на експертів повідомив про це в суботу.

"Цього тижня заяву про відставку на стіл Президента поклав генеральний прокурор України Михайло Потебенько. Водночас експерти вважають, що прохання Михайла Олексійовича навряд чи буде задоволене: нинішній парламент, мабуть, неспроможний затвердити нового генерального прокурора, а виконуючий обов’язки, обмежений у своїх повноваженнях, насамперед у сфері пред’явлення претензій до народних депутатів, Президента може не влаштувати.

Свого часу генералу внутрішньої служби Юрію Кравченку довелося просити Президента про відставку, за одними даними — п’ять, за іншими — шість разів. Після останнього рапорту він просто перестав ходити на роботу, після чого на світ з’явився указ про його відставку. Чи буде настільки наполегливим генеральний прокурор — невідомо. Та нинішня заява пана Потебенька — не перша", пише газета.

У суботу інформацію про намір Потебенька піти у відставку підтвердив і голова парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією Юрій Кармазин. Він підтвердив, що йому відомо про цю заяву.

Він також вважає, що президент відставку Потебенька не прийме.

Однак в самій адміністрації президента цю новину не підтверджують. Глава адміністрації Володимир Литвин і прес-секретар Олександр Мартиненко повідомили журналістам, що не мають у своєму розпорядженні таку інформацію.

Тим часом, як повідомляє кореспондент, який супроводжує президента Кучму в поїздці Волинською областю, Інтерфакс-Україна генпрокурор Потебенько в суботу був помічений серед офіційних осіб, що проводжали президента в поїздку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування