Повторення "симптому" Кравченка

Неділя, 17 червня 2001, 18:28
Чутки про те, що генеральний прокурор Михайло Потебенько звертався до Кучми з проханням про відставку "мають під собою підстави". Але поки що президент утримується від будь яких прогнозів і рекомендує журналістам "стежити за пресою".

"Буде чи не буде рішення президента, почуєте чи побачите по телевізору. Поживемо - побачимо", - сказав президент журналістам.

Цікаво, що минулого разу він говорив те ж саме про відставку Юрія Кравченка коли до підписання указу лишалося менше тижня.

В неділю він тільки підтвердив, що Потебенько подавав прохання про відставку ще рік тому, після того, як Верховна Рада висловила незадоволення його роботою. Мабуть, це була одна з перших заяв, оскільки, як стверджують обізнані люди, переплюнути Потебенька за кількістю заяв зможе тільки екс-прем'єр Ющенко.

У суботу впливовий тижневик "Дзеркало тижня" з посиланням на експертів повідомив про те, що Потебенько подав прохання про відставку.

"Цього тижня заяву про відставку на стіл президента поклав генеральний прокурор України Михайло Потебенько. Водночас експерти вважають, що прохання Михайла Олексійовича навряд чи буде задоволене: нинішній парламент, мабуть, неспроможний затвердити нового генерального прокурора, а виконуючий обов’язки, обмежений у своїх повноваженнях, насамперед у сфері пред’явлення претензій до народних депутатів, Президента може не влаштувати.

Свого часу генералу внутрішньої служби Юрію Кравченку довелося просити Президента про відставку, за одними даними — п’ять, за іншими — шість разів. Після останнього рапорту він просто перестав ходити на роботу, після чого на світ з’явився указ про його відставку. Чи буде настільки наполегливим генеральний прокурор — невідомо. Та нинішня заява пана Потебенька — не перша", пише газета.

У суботу інформацію про намір Потебенька піти у відставку підтвердив і голова парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією Юрій Кармазин. Він підтвердив, що йому відомо про цю заяву.

Він також вважає, що президент відставку Потебенька не прийме.

Однак у адміністрації президента цю новину не підтвердили. Глава адміністрації Володимир Литвин і прес-секретар Олександр Мартиненко повідомили журналістам, що не мають у своєму розпорядженні такої інформації.

В суботу Потебенько був помічений в числі офіційних осіб, які проводжали президента у поїздку. Про те, чи зустрічав він Кучму в неділю з поїздки, історія замовчує.

Якщо Потебенька звільнять, це буде третя жертва "касетного скандалу" після голови Служби безпеки Леоніда Деркача і міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування