Три незворушних amigos

Понеділок, 18 червня 2001, 15:25
Самі винуватці сум'яття – спікер Ради Іван Плющ і його перший заступник Віктор Медведчук – зберігають спокій. А якщо і буде відставка когось із керівників Верховної Ради – у що Плющ особливо не вірить – то піти має вся трійка парламентского начальства.

Про своє спокійне ставлення до питання зміни керівництва Ради Плющ заявив в інтерв'ю журналістам у понеділок після закінчення погоджувальної ради.

Плющ сказав, що його відношення до даного питання визначається нормами регламенту, в рамках регламенту діють й ініціатори питання. Про свої шанси позбутися чільного крісла законодавчої гілки влади Плющ сказати нічого не захотів: "Про це спитаєте керівників депутатських груп і фракцій. Вони мають більше підстав прогнозувати, як буде завтра". (Голосування щодо внесення цього питання до порядку денного відбудеться у вівторок.)

"Але я солідарний зі своїми заступниками. Ми йшли пакетом [під час "оксамитової революції" в січні 2000 року, коли було обрано нове керівництво Верховної Ради], пакетом треба було б і піти", - передає слова Плюща Інтерфакс-Україна. У той же час спікер висловив надію, що депутати не допустять кризи у Верховній Раді і залишать керівництво парламенту. Він дав зрозуміти, що має намір допрацювати до закінчення терміну повноважень нинішнього складу Верховної Ради.

Також Плющ зазначив, що після того, як "Яблуко" відмовилося від своїх підписів, тепер можна вважати, що під документом стоїть менше, ніж 150 підписів.

А перший віце-спікер Віктор Медведчук на традиційній понеділковій прес-конференції сказав, що до цього питання він ставиться "спокійно". На його думку, зараз в парламенті "йде боротьба за владу, і це нормальний аспект поведінки тих політичних сил, які хочуть змінити або все керівництво Верховної Ради,або його частину для того, щоб можна було поставити своїх людей".

Також Медведчук розказав журналістам про закиди нинішній трійці керівників парламенту. Плюща звинувачують у порушенні регламенту і неналежному ставленні до підготовки пленарних засідань. Самого Медведчука – в недостатньо хорошій підготовці пленарних засідань, а також у тому, що він не налагодив співпрацю з обласними радами і не забезпечив прийняття закону про регламент. Гавришу обвинувачення висуваються "приблизно в такому ж аспекті".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News