Пінчук стане (анти)монополістом

Понеділок, 18 червня 2001, 21:10
І "Трудова Україна" нарешті дочекалася від Кучми сувеніра на честь повалення Ющенка і формування (псевдо)коаліційного уряду. "Гарант" вніс до парламенту два проекти постанов. Однією з посади голови Антимонопольного комітету пропонується звільнити Олександра Заваду, який проробив на чолі відомства вісім з половиною років(!), з моменту його створення у жовтні 1992. Іншою постановою Кучма пропонує призначити борцем з монополіями "трудовика" Олексія Костусєва.

Про таке рішення Кучми повідомив в понеділок агентство Інтерфакс-Україна прес-секретар президента Олександр Мартиненко.

Антимонопольний комітет є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом. Метою його діяльності є "забезпечення державного захисту конкуренції в підприємницькій діяльності", повідомляє сайт Комітету. Відповідно до Конституції, президент за згодою Верховної Ради призначає і звільняє керівника Комітету.

Нинішній склад Антимонопольного комітету України на чолі з головою повинен скласти свої повноваження до 30 червня 2001 року. З 1 липня повинен приступити до роботи новий склад комітету. Старий голова продовжує виконувати свої обов'язки до призначення нового.

 
Олексій Костусєв
 
Цікаво, що в списку підприємств-монополістів, затвердженому Антимонопольним комітетом, зустрічаються трубні заводи, що належать "Інтерпайпу" Пінчука, якому підконтрольна партія "Трудова Україна". І, ось дивний збіг, фаворит Кучми Олексій Костусєв, 1954 року народження, є депутатом і перебуває в групі "Трудова Україна". Щоправда, навряд Завада був проблемою для Пінчука. Щодо Костусєва, то він очолює парламентський комітет з питань економічної політики, управління народним господарством, власності і інвестицій.

Костусєв відомий як агресивний критик уряду Ющенка і особисто екс-прем'єра. Очолюваний ним комітет вніс одну з двох постанов, за якою робота попереднього уряду була визнана незадовільною. (Другу внесла Вітренко). У результаті Верховна Рада визнала роботу Ющенка незадовільною, проголосувавши за постанову Костусєва, а також комуністів Гуренка і Матвеєва. На неоприлюднених плівках Мельниченка Костусєв в розмовах з Кучмою з надривом скаржився на бездарність уряду Ющенка. "Якби не ви, не ваша позиція, Леонід Данилович… ", - засмучувався Костусєв в кабінеті Кучми після того, як "гарант" дав відмашку підтримати урядову програму "Реформи заради добробуту".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування