Бродський наїхав на Мітюкова. А заодно і на Пустовойтенка з Ющенком

Понеділок, 18 червня 2001, 22:16
Лідер фракції "Яблуко" Михайло Бродський пообіцяв в понеділок передати до Генпрокуратури пакет матеріалів, які підтверджують "фінансові афери, внаслідок яких держава втратила десятки мільйонів доларів". "До цих афер причетні вищі посадові особи уряду, Мінфіну, Нацбанку, народні депутати", - заявив Бродський на прес-конференції у Києві.

Там же була оприлюднена схема "поставки енергоносіїв для виробництва електроенергії для потреб бюджетної сфери", санкціонована Кабміном за часів прем'єрства Валерія Пустовойтенка. Як стверджує Бродський, вона обернулася для держави збитками в 28 мільйонів доларів.

Ще одна операція, про яку йшлося на прес-конференції, - між Нацбанком і "Креді Свісс Ферст Бостон Лімітед" за участю Першого українського міжнародного банку (ПУМБ), санкціонована керівництвом Нацбанку - принесла збитки в 300 тисяч доларів, повідомив депутат.

Документи, які в понеділок повинна була отримати Генпокуратура, зі слів Бродського, підтверджують причетність до корупції колишніх прем'єр-міністрів Віктора Ющенка, Валерія Пустовойтенка, першого віце-прем'єра Анатолія Голубченка, нинішнього міністра фінансів Ігоря Мітюкова, екс-заступника глави Національного банку Володимира Бондаря, депутата, члена фракції НДП Миколи Мартиненка.

"Особливої гостроти оприлюдненим документам додає той факт, що особи, які підписували корупційні розпорядження, увійшли до складу нового уряду. Мова, зокрема, йде про міністра транспорту Пустовойтенка і міністра фінансів Мітюкова", - повідомляє офіційний сайт партії "Яблуко".

"Ми вже тричі відправляли у відставку Мітюкова. Він кочує з уряду в уряд – від Лазаренка до Кинаха – і незрозуміло за які заслуги. У нас що, курс не впав у три рази, у нас пенсії і зарплати не знецінилися? Люди не стали гірше жити за ці роки? Чому він досі працює, якщо наш міжнародний авторитет безнадійно знизився, півтора роки в країну не йдуть інвестиції? Чому Мітюков безкарно переносить корупційні схеми з одного складу уряду в іншій? Його що, призначили рознощиком корупції?", - запитав Бродський і додав, що "Яблуко" вимагає відставки Мітюкова і аналізу його діяльності правоохоронними органами.

Тим часом, колишній прем'єр, лідер Народно-демократичної партії Валерій Пустовойтенко в інтерв'ю журналістам заявив, що йому невідомо, про що йдеться в обвинуваченнях депутата Бродського, оскільки він не бачив документів, на які той посилається. "У моєму Кабінеті не було корупції. Ймовірно, пан Бродський переплутав кабінети", - сказав Пустовойтенко.

Офіційний сайт "Яблука", Інтерфакс-Україна

P.S. Членом фракції "Яблуко" є Віктор Суслов, який очолював тимчасову слідчу комісію парламенту по розслідуванню діяльності НБУ аж до її ліквідації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування