Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ласкаво просимо, Романе Купчинський!

Вівторок, 19 червня 2001, 12:50
Міністерство закордонних справ України по-своєму спростувало у вівторок слова директора української служби радіо "Свобода", який заявив, що йому заборонений в'їзд на територію України. Зі слів начальника консульського управління МЗС Віктора Кірика, згідно із законодавством, перед тим, як дати доручення Державному комітету у справах охорони кордону заборонити в'їзд в країну будь-кому, СБУ або МВС повідомляють про прийняте рішення міністра закордонних справ або його заступника. "Ані МВС, ані СБУ до МЗС не зверталися", - заспокоїв журналістів Кірик.

Він також повідомив, що Купчинський акредитований в Україні як представник зарубіжного ЗМІ. "Акредитації його ніхто не позбавляв", - заявив начальник консульського управління.

Вступивши в заочну дискусію з шефом "Свободи", який заявив, що у Києві його викликали до СБУ і за день до від'їзду проінформували про заборону в'їзду до України, Кірик відповів, що Купчинський "навіть нікуди не запрошувався".

Але, схоже, у головному офісі радіостанції все ж повірили саме Купчинському. У вівторок увечері керівництво радіостанції "Вільна Європа/Радіо Свобода" виступило із заявою, де вітало позицію представника МЗС України про те, що керівник української служби радіо "Свобода" Роман Купчинський має право в'їзду до України для виконання своїх службових обов'язків. "Ми, зокрема, вітаємо цю заяву, оскільки вона з'ясовує і виправляє заяви інших українських чиновників, сказаних Купчинському", - говориться в документі "Свободи".

Напередодні такої реакції МЗС керівництво радіостанції "Вільна Європа/Радіо Свобода" заявило про намір звернутися до українського зовнішньополітичного відомства для з'ясування ситуації, що склалася навколо директора Української служби радіо "Свобода" Романа Купчинського. Директор радіостанції Джефф Трімбл в інтерв'ю Інтерфакс-Україна в понеділок також повідомив, що у нього немає "ніякої інформації або повідомлення від української адміністрації з приводу" наміру адміністрації Кучми звернутися до США з проханням про звільнення Купчинського. "Можу сказати, що я як директор мовлення нічого поки не отримував від українців", - сказав Трімбл.

Читайте також:

Шефу радіо "Свобода" заборонили в'їзд до України
Персоною нон-грата оголошений Роман Купчинський. Служба безпеки України заборонила в'їзд до України директору Української служби американської радіостанції "Свобода".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування