Парламент не має права давати доручення Генпрокуратурі

Вівторок, 19 червня 2001, 16:14
Конституційний Суд України визнав неконституційним доручення Верховної Ради щодо перевірки Генеральною прокуратурою України матеріалів тимчасової слідчої комісії про порушення в ході продажу акцій ВАТ "Миколаївцемент". Верховна Рада перевищила конституційні повноваження, діючи як керівний по відношенню до Генпрокуратури орган, зазначається в рішенні Суду.

Як випливає з повідомлення прес-служби Конституційного Суду, рішення прийняте за підсумками розгляду справи, за поданням президента України, про конституційність постанови Верховної Ради "Про висновки тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з перевірки фактів порушення прав українських акціонерів ВАТ "Миколаївцемент" (Львівська область) від 18 лютого 1999 року.

Разом із тим, Суд визнав конституційним перший пункт постанови, що рекомендує прийняти до уваги висновки комісії і направити матеріали перевірки Генеральній прокуратурі України.

У зв'язку з припиненням діяльності тимчасової слідчої комісії покладений на неї постановою контроль за виконанням документа визнаний таким, що втратив силу дії.

Згідно з рішенням Конституційного Суду, конституційне виробництво справи припинене, повідомляє прес-служба КС.

Депутатська слідча комісія прийшла до висновку, що проведений Фондом держмайна України у 1998 комерційний конкурс з продажу 28% акцій підприємства проходив під конкретного замовника - французький концерн Lafarge, без урахування інтересів "Миколаївцемента".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування