"Україна без Кучми" провела пікет у канадській столиці Оттаві

Вівторок, 19 червня 2001, 16:33
У вівторок в Оттаві відбулася демонстрація, організована Комітетом на підтримку "Акції Україна без Кучми". Учасники демонстрації прибули з Торонто, до них приєдналися також члени американської частини Комітету з Чикаго, що вже організували перед тим подібну акцію у Вашингтоні, повідомляє українська служба радіо "Свобода".

Акція пройшла у два етапи – під посольствами України та Росії. Біля стін української амбасади антикучмісти провели пікетування під гаслами: "Кучму геть", "Ні - слов'янському союзу", "Геть від задрипанки Москви", "Правду про Гонгадзе" тощо.

Згідно з інформацією радіостанції, через півгодини після початку пікету вийшов працівник посольства і прийняв звернення демонстрантів. Привітався "Здравствуйтє" і спитав: "Ваше прізвище?" Хоча відповідь він одержав, та на зустрічне прохання назвати себе демонстративно повернувся спиною і пішов у посольство.

Друга половина відбулася біля посольства Росії. Демонстранти тримали і викрикували гасла: "Україна - не колонія Росії", "Ні - Слов"янському Союзу", "Надати українцям у Росії національні права, подібні правам росіян в Україні". "Робітники посольства в'їжджали та виїжджали з посольства, але до демонстрантів ніхто не вийшов", - повідомляє "Свобода".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування