Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прем'єр Швеції, що головує у ЄС, зустрівся з українською опозицією

Середа, 20 червня 2001, 12:24
20 червня відбулася зустріч голови Соціалістичної партії України Олександра Мороза з прем’єр-міністром Швеції Йораном Перссоном за ініціативою останнього.

Керівник уряду Швеції, яка зараз головує у Євройському Союзі, підкреслив стурбованість європейської спільноти ситуацією довкола "справи Гонгадзе", повідомляє прес-служба фракції СПУ. Під час зустрічі з Морозом Перссон сказав, що в розмові з українським прем’єром Кінахом він зауважив: для Європи саме по собі можливе економічне зростання України не може бути аргументом щодо інтеграції, якщо не будуть утверджуватися засади демократії та гарантування прав людини.

Перссон також поцікавився у Мороза "точкою зору опозиції щодо стану справ в економіці та політичній сфері, перспективою боротьби за утвердження в Україні демократії та прав людини", ідеться у повідомленні фракції СПУ.

Йоран Перссон запропонував продовжити діалог в рамках форуму Соцінтерну, котрий наступного тижня розпочнеться у Лісабоні. В зустрічі брав участь голова СДПУ Юрій Буздуган.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...