Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабінет Мороза відвідали непрохані гості

Середа, 20 червня 2001, 18:18
Тиждень тому, 13 червня, невідомий проник до робочого кабінету лідера Соціалістичної партії України Олександра Мороза у приміщенні Верховної Ради. Інформація про це була поширена лише 20 червня.

Про несанкціоноване проникнення до кабінету Мороза у ніч з минулого вівторка на середу агентству Інтерфакс-Україна 20 червня повідомило джерело з оточення голови СПУ. Цю інформацію УП підтвердив один з лідерів Соцпартії, Юрій Луценко, при цьому він не зміг відповісти на питання, чому факт появи непроханих гостей у кабінеті керівника партії став надбанням громадськості тільки через сім днів – тому що "знаходився у відрядженні".

У викладі неназваного джерела події розвивалися так. Кабінет Мороза в приміщенні парламенту був зачинений 12 червня о 19.30. Сигналізація при цьому встановлена не була. 13 червня вранці було виявлено, що замок сейфа в кабінеті лідера Соцпартії погано відмикається, чого не було раніше. Також було встановлено, що хтось проник у комп'ютер-ноутбук, який зберігався в сейфі – ключ виявився зламаним. Крім цього, мережеве гніздо комп'ютера також було пошкоджене.

У оточенні Мороза вважають, що це була спроба отримати доступ до архівів електронної пошти голови СПУ. Також, упевнені вони, була прочитана інформація з жорсткого диска комп'ютера.

Про те, що трапилося, негайно був повідомлений голова Верховної Ради Іван Плющ, який віддав розпорядження відповідним структурам.

Сам Мороз в четвер проводить прес-конференцію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування