Податкова адміністрація пропонує знизити основні податки, в тому числі і прибутковий з громадян

Середа, 20 червня 2001, 18:49
Державна податкова адміністрація України пропонує знизити ставку податку на прибуток підприємств з 30% до 25%, а ПДВ знизити із з 20% до 17%. При цьому пропонується зовсім відмінити пільги з податку на прибуток, і істотно скоротити пільги з ПДВ.

Свої пропозиції податківці вносять до проекту нового Податкового кодексу.

Як повідомляє заступник голови ДПАУ Олексій Шитря, за даними податкової адміністрації, розмір наданих до сплати цього податку пільг у 2000 році досяг 71% фактичних надходжень.

Він же пояснив, чому податкові служби пропонують скоротити пільги з ПДВ - у 2000 році пільги з цього податку становили 38 млрд. грн. (586% його фактичних надходжень).

Податкова адміністрація також пропонує реструктурувати на 5 років борг держави з відшкодування ПДВ, який складає близько 3 млрд. грн.

Для приватних осіб запропоновано встановити максимальну 25%-у ставку оподаткування прибутків при мінімальній ставці фізосіб - 10% (прибутки у розмірі двох прожиткових мінімумів (622 грн.)), 20% будуть платити ті, хто має прибуток у розмірі чотирьох прожиткових мінімумів, 25% - для тих, чиї прибутки перевищують чотири прожиткових мінімуми.

ДПАУ пропонує ввести ставку податку в розмірі 0,5% на майно юридичних осіб з другого півріччя 2002 року.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...