Опозиція реанімує наметову боротьбу

Середа, 20 червня 2001, 19:49
Комітет "Україна без Кучми" розбив у середу під аркою Дружби народів у Києві "наметово-інформаційний центр". Про це повідомив УП один з лідерів Соцпартії та співкоординатор "УбК" Юрій Луценко.

Він наголосив, що п'ять щойно встановлених наметів не є наметовим містечком, бо їх місією є "виключно інформування" населення. "Це – джерело інформації, ми його не розглядаємо як базу для походів [наметове містечко на Хрещатику було кінцевим пунктом у походах груп опозиції з різних регіонів України, які потім ставили намети на Майдані Незалежності та вздовж Хрещатика]", - зазначив Луценко.

Зараз, з його слів, у "наметово-інформаційному центрі" перебувають близько 20 осіб, а для його зведення використали ті ж намети, що взимку були встановлені на Хрещатику і які після ліквідації "містечка" знаходилися у комунальних служб столиці.

Саме місце, де встановлені "малі архітектурні форми", – під аркою Дружби народів – Старокиївський райсуд Києва запропонував як територію, де дозволено встановлення наметового містечка. Про це йдеться у рішенні суду, після якого 1 березня 2001 року намети були знесені з Хрещатика.

"Наметово-інформаційний центр", за словами Луценка, є "першим десантом літнього плану". Наступним заходом опозиції має стати встановлення пам'ятника загиблим журналістам. Викрадена з-під агенції УНІАН стела перебуває на території державної установи, і, як повідомив Луценко, п'ятниця, 22 червня – це останній день, коли "нам мають віддати майно". Однак на запити опозиції столичному меру Омельченку "немає жодних відповідей". "Немає жодної реакції на наші запитання". Тому, за словами Луценка, якщо до п'ятниці не буде відповіді, орієнтовно у неділю вони планують встановити новий знак на тому ж місці. Пам'ятник вже виготовлено, додав він.

Також в планах опозиції, заявив Луценко, "святкування" Дня Конституції (28 червня), дня народження Кучми (9 серпня) і Дня незалежності (24 серпня). "На День незалежності по всій Україні пройдуть акції протесту, буде альтернативне святкування. Колоною рушимо на Київ. Я не виключаю, що студентам дуже сподобається Майдан Незалежності [який обіцяють відремонтувати до свята] для встановлення наметового містечка".

Такі методи боротьби сам Луценко називає "партизанськими". Як альтернативу їм він пропонує переговори – діалог з владою у прямому ефірі по УТ-1: "Ми готові до такого шляху".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:39
На Донеччині через російські обстріли загинули 4 людини 
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
Усі новини...