Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американці пропонують "план Маршалла" для України

П'ятниця, 22 червня 2001, 16:05
Американський конгресмен Курт Велдон збирається стати ініціатором реалізації в Україні "плану Маршалла". На його думку, Україна заслуговує на значно більшу увагу і підтримку з боку законодавчої і виконавчої влади Сполучених Штатів Америки.

Про це конгресмен заявив на зустрічі у Конгресі США з главою адміністрації президента України Володимиром Литвином. Курт Велдон є співголовою групи сприяння Україні, головою підкомітету з військової готовності палати представників США.

Велдон підкреслив, що Україна важлива для США не тільки як країна, яка грає стратегічну роль в регіоні Центрально-Східної Європи, але й тому, що дві країни мають спільні інтереси і поділяють загальні цінності.

Він визнав помилкою, що протягом тривалого часу американська адміністрація не приділяла Україні належної уваги, зосередившись, в основному, на Росії як правонаступниці СРСР.

Конгресмен і глава президентської адміністрації обговорили внутрішньополітичну ситуацію в Україні, розвиток україно-американських відносин і перспективи поглиблення політичного діалогу.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування