Обговорювати українське питання в МВФ будуть не раніше осені

Субота, 23 червня 2001, 13:42
Засідання ради директорів МВФ з питання поновлення кредитування України за програмою розширеного фінансування (EFF) орієнтовно відбудеться не раніше вересня. Про це повідомив прем'єр-міністр України Анатолій Кінах в п'ятницю на прес-конференції в Луганську.

Прем'єр пояснив ці терміни періодом відпусток у Фонді, які традиційно проходять у серпні, а також необхідністю проходження відповідних процедур в МВФ.

Кінах підтвердив, що співпраця України з МВФ - пріоритет для нинішнього уряду, оскільки це, зокрема, є "позитивним сигналом" для світових ділових кіл. Крім того, без поновлення цієї співпраці неможливе фінансування України ЄБРР, Світовим банком й іншими міжнародними фінансовими організаціями.

При цьому прем'єр нагадав, що в бюджеті-2001 передбачено $240 мільйонів кредитів від міжнародних фінансових організацій, отримання яких неможливе без поновлення кредитування МВФ.

У той же час він підкреслив, що нинішній уряд буде "жорстко" підходити до умов подальшої співпраці – для того, щоб її можна було реалізувати, та при цьому вона не несла негативного ефекту для української економіки. Переговори, що пройшли у Києві, Кінах назвав "дуже складними", однак досить продуктивними.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

МВФ тисне на Україну. Україна - на США
Україна не згодна з додатковими умовами МВФ для поновлення кредитування. Вони "дуже обтяжливі", сказав в п'ятницю журналістам заступник міністра фінансів Петро Германчук. Тим часом у Вашингтоні напряму до США – головного акціонера МВФ – звернулася українська делегація на чолі з Володимиром Литвином, який спробував розтопити серця американців.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування